• Meny
  • Meny

Flygplatser i Paris

Om du har planer på att resa till Paris är flyg förmodligen det smidigaste alternativet när du ska ta dig dit. I dag finns det tre olika flygplatser kring huvudstaden varav den största och mest populära är Roissy Charles de Gaulle flygplats. Därefter finns det även Orlys flygplats och Beauvais flygplats.

Charles de Gaulle

Flygplatsen Charles de Gaulle är alltså en av de allra första flygplatserna i Frankrike och har fått sitt namn efter den franske generalen och tidigare presidenten Charles de Gaulle. Denna flygplats ligger belägen i närheten av Roissy som ligger cirka 25 kilometer nordost om Paris. Här finns det tre terminaler som du transporterar dig mellan via en kostnadsfri flygbuss. I terminal 1 och 2 kommer du att kunna ägna dig åt allt från shopping till restaurangbesök och liknande. Det finns även mötesrum och så kallade VIP-lounger.

I närheten av flygplatsen Charles de Gaulle finns det även flera flygplanshotell som du kan övernatta på om du skulle anlända mitt i natten eller bara mellanlandar. Via Charles de Gaulle kan du även hyra bil via bland annat Hertz, Budget och Europcar med flera. Dock är det oftast att föredra att hoppa på RER (snabbtåg) eller välja en taxi. Du kan även ta bussen in till Paris som avgår var 20:e minut och beroende på trafikläget tar resan cirka 40 minuter.

Orly Aeroport Paris

En äldre flygplats som också ligger utanför den franska huvudstaden är Orly flygplats och den ligger belägen cirka 13 kilometer söder om Paris. I dag utnyttjar främst AirFrance Orly flygplats då det handlar om inrikesflygning. Även flygbolaget EasyJet har flygningar till Orly. Om du ska transportera dig in till centrum från flygplatsen tar det cirka 20 minuter.

Beauvais Aeroport Paris

Har du för avsikt att resa till Paris med lågprisbolag så som exempelvis Sterling och Ryanair kommer du förmodligen att landa på flygplatsen Beauvais. Denna ligger belägen cirka 75 kilometer norr om Paris. För att ta dig vidare till stadens centrum från Beauvais flygplats kan du hyra bil, hoppa på bussen eller välja taxi. Det finns även shuttle som du kan boka i förväg. Härifrån får du räkna med en längre resväg in till Paris – uppemot två timmar dröjer färden.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar