• Meny
  • Meny

Tips på transport från Orly flygplats till Paris centrum

Paris Orly är en flygplats som är belägen ungefär 15 kilometer från Paris. I dag är det mer eller mindre bara inrikesflyg som kommer till Orly flygplats via AirFrance. Dock flyger EasyJet också till Orly och om du skulle komma till den här flygplatsen kan du räkna med att transfern in till Paris centrum tar mellan 20 och 30 minuter. Det finns flera olika alternativ att välja mellan när du åker från Orly flygplats till den franska huvudstaden.

Taxi från Orly till Paris

Om du vill ta en taxi in till Paris från flygplatsen kan du välja mellan två olika. Paris Taxi tar dig in till staden och brukar finnas i anslutning till ankomsthallen. Sedan finns det en så kallad ”förortstaxi”. Vilken du ska välja beror lite på var du ska åka någonstans. Hoppar du in i en Paris Taxi kan du räkna med att betala runt 40 euro till Notre Dame – taxan är något dyrare under helgdagar och söndagar.

Orly transfer

Du har också möjlighet att boka en privat transfer från Orly flygplats som tar dig behagligt till Paris centrum. Med en privat transfer blir du hämtad direkt vid ankomsthallen och sedan körs du till ditt hotell. Orly transfers passar perfekt för par eller familjer som inte vill betala för en taxi. En shuttle har sällan mer än tre stopp på vägen.

Buss och tåg från Orly till Paris

Ett annat alternativ är Orlybus som kör direkt mellan Orly och Paris Denfert-Rochereau. Bussarna går ungefär var 20:e minut och resan dröjer ungefär 20 till 30 minuter och kostar runt 60 kronor. Det finns även lokala bussar som kör till och från flygplatsen. Sist men inte minst kan du även ta dig till Paris centrum via RER-tåg och métro från Orly.

Läs också: Transport från Charles de Gaulle till Paris centrum

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *