• Meny
  • Meny

Transport från Charles de Gaulle till Paris centrum

När du flyger till Paris kommer du att landa på Charles De Gaulle som är en av de största flygplatserna i Frankrike. Namnet kommer från den franske generalen och tidigare presidenten Charles de Gaulle och när du kommer hit befinner du dig ungefär 25 km nordost om Paris.

Flygplatsen Charles de Gaulle består av tre terminaler som hanterar utrikes- och inrikesflygningar. För att du ska ta dig mellan de olika terminalerna finns det flygbussar som du åker med gratis. Men när du väl har landat och ska ta dig in till Paris centrum finns det olika alternativ du kan välja mellan. Visserligen finns det möjlighet att hyra bilar via olika företag så som exempelvis Avis, Budget och Hertz men om du ska stanna i Paris är det i princip onödigt då det finns tunnelbana, bussar och RER.

Olika alternativ

För att transportera dig in till Paris centrum från Charles de Gaulle är det förmodligen både enklast och smidigast att välja tåget. CDG är nämligen ansluten till nätet med pendeltåg (RER) och höghastighetståget TGV. Resor med tåg till Paris avgår tre till fyra gånger i timmen.

Ett annat alternativ är att du tar bussen in till Paris via Air France. Bussarna avgår från samtliga terminaler. Stoppen blir vid Porte Maillot-Metro station, Palais de Congres och Place Charles de Gaulle Etoile. Om du vill ta bussen avgår den ungefär var 20:e minut från flygplatsen och du kan räkna med en resa på ungefär 40 minuter. Är trafiken trög kan det ta uppemot en timme med buss.

Det finns även möjlighet att ta taxi från flygplatsen till huvudstadens centrum. Liksom vid bussresan avgör trafiken hur lång tid resan tar. Vanligtvis rör det sig om mellan 45 minuter och upp till en timme även här. Du kan räkna med att få betala cirka 20 euro för resan med taxi. Det är inte dumt att bestämma redan innan hur ni ska transportera er in till centrum om ni till exempel vill boka en taxi i förväg.

Eftersom personalen på flygplatsen handskas med resenärer varje dag som ska till Paris centrum kommer de att vara beredda på att kunna hjälpa er med transporten och köp av era biljetter.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *