• Meny
  • Meny

Övernattning i Paris

Vem drömmer inte om att åka till romantikens, modets och baguetternas hemstad, Paris? Detta är en av världens mest besökta huvudstäder och det är inte så konstigt att förstå varför det är på det viset.

Här finns det mesta du kan tänka dig som du skulle vilja ha ut av en semester oavsett om du är där över en helg eller en längre tid. Beroende på hur länge du ska stanna i Paris kan det vara smart att välja olika boenden. Det finns till exempel hotell, hostels, bed and breakfast och Airbnb.

Hotell och hostel

Om du har en rejäl reskassa kan du alltid välja att boka rum på hotell. Det finns gott om hotell med flera olika stjärnor runt om i staden och i olika prisklasser.

I dag finns det utomordentligt många möjligheter att boka hotell via nätet till relativt bra priser och du kan även få ingående information om de olika hotellen innan du bokar som exempelvis exakt vad som ingår i rumsavgiften per natt.

Inte sällan måste du bland annat betala extra om du önskar få frukost på hotellet. Du hittar till exempel mängder med hotell med specialerbjudanden via Hotels.com.

Rekommenderad: Terrass Hôtel Montmartre

Se flera bilder av rum och priser

Ett annat betydligt billigare alternativ om du ska bo i Paris är att välja hostel. Olika hostel erbjuder allt från privata rum till större sovsalar där man antingen bor enbart kvinnor eller män i olika rum. Det finns även rum för både män och kvinnor. Precis som när du letar hotell på nätet kan du hitta ett trevligt hostel som du kan boka innan avfärd.

Det kan du till exempel göra via Hostels.com och även här kan du få information om varje hostel innan du genomför din bokning så att du hittar rätt för dig.

Rekommenderad: Smart Place Paris

Se flera bilder av rum och priser

B&B och Airbnb

Vill du bara ha någonstans att sova och kunna äta frukost på morgonen innan du ger dig ut på äventyr i staden finns det möjligheten att bo via bed and breakfast. Då får du tillgång till ett rum med en säng och frukost på morgonen. I Paris finns det bed and breakfast-boenden i olika prisklasser beroende på vad du är beredd att betala.

Rekommenderad: Relais 12bis B&B

Se flera bilder av rum och priser

Har du planer på att stanna en längre tid i den franska huvudstaden så som till exempel en vecka eller längre kan det vara värt att kika på det som kallas för Airbnb.

Detta innebär att du helt enkelt hyr en lägenhet eller ett rum under en begränsad tid – ungefär som att du hyr den i andrahand. Även dessa lägenheter eller studios varierar i priser beroende på läget och komforten som boendet erbjuder.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *