• Meny
  • Meny

Var i Paris bör du bo? Rekommenderade områden och stadsdelar

Den franska huvudstaden är indelad i så kallade arrondissement, som kort sagt kan beskrivas som kvarter. Respektive tjugo kvarter som tillhör Paris innersta kärna bär med sig lika mycket av unik karaktär som förutfattade meningar och tydliga kulturskillnader.

Varje Paris-bo är stolt över sitt kvarter och kan sällan tänka sig att flytta. Det är helt enkelt lockande att låta sig dras in i stadens olika delar och få uppleva något nytt på varje plats.

Pariskultur i konstnärskvarteren

Långt uppe på berget får man redan då man närmar sig Montmartre en skymt av Sacre Coeur, den berömda basilika som på många sätt är en av stadens skyddsänglar, vakandes över Paris från sin upphöjda plats.

Efter en promenad uppför trapporna kan du med fördel bege dig in i den vackra basilikan och sedan bege dig in i gränderna som leder till det ikoniska torg där du kan få ditt porträtt målat av någon av de duktiga konstnärer som arbetar där. Kom ihåg att välja med omsorg då varje konstnär har sin specifika stil.

Du vill ju bli nöjd med resultatet

Med ditt porträtt i handen kan du sedan njuta av en lunch på någon av kvarterets underbara bistros som erbjuder franska delikatesser i all sin enkelhet. Är du flera dagar i staden kan du prova en ny restaurang varje dag eller återkomma till din favorit för mer. Passa också på att shoppa i annorlunda butiker och insupa den franska kulturen när den är som bäst.

Kanske hittar du en unik souvenir att ta med dig när det är dags att lämna Frankrike och bege sig hemåt igen. För en äkta lokalkänsla får du inte glömma att gå in på en cafe’, sätta dig vid baren och beställa en kaffe.

För dig som vill bo mitt i dessa underbara kvarter i Montmartre kan du med fördel boka fyrstjärniga Le Terrass Hotel. Här tar den otroliga utsikten över staden andan ur dig om du väljer att äta en bit mat på terrassen.

Rummen är fräscha, frukosten är otrolig och du sover garanterat lugnt om natten tack vare hotellets läge. Fem minuters promenad från Moulin Rouge gör att du enkelt kan njuta av en föreställning för att vara tillbaka på rummet bara minuter senare.

Se flera bilder av rum och priser

Undangömda pärlor i centrala staden

I Paris finns det alltid ännu en undangömd gata att upptäcka för den som gillar att promenera och på riktigt ta del av atmosfären i en ny stad. Rive Gauche, eller den vänstra strandbanken, bjuder på allt från vackra gallerier och historiska byggnader till rolig shopping. Kanske kommer du hem med en tavla eller skulptur från en äkta parisisk konstnär.

Här har du också nära till Notre Dame, en av de kanske mest berömda katedralerna i världen, promenadstråken utmed floden Seine och Luxembourgträdgården där du kan njuta av frisk luft i en av de lummigaste parkerna i Paris.

Fyrstjärniga Hôtel La Lanterne, beläget i det femte arrondissementet, är ett utmärkt val för dig som vill bo i dessa kvarter. Här har du utöver fantastiska rum även tillgång till en pool, privat trädgård och en populär frukost. Bara ett par minuters gångpromenad nedför gatan kan du besöka Paris spännande Medeltidsmuseum.

Historiska Pantheon ligger också i närheten liksom det berömda universitetet Sorbonne där det går bra att gå med på en guidad tur för den som önskar. Detta är helt enkelt platsen för dig som vill finna något oväntat och högst charmerande runt varje hörn.

Se flera bilder av rum och priser

Matmarknader och oväntad shopping

Området runt Eiffeltornet förknippas för många med mängder av turister, försäljare och trängsel tack vare all som vill få en bild av sig själva vid tornet. Faktum är dock att det sjunde och angränsande femtonde arrondissementet har långt mer att erbjuda, bortom denna världsberömda turistattraktion, byggd av den franske ingenjören och arkitekten Gustave Eiffel år 1887.

Genom att bege sig söderut i femtonde kvarteret når du snart underbara matmarknader, ostbutiker där det är lätt att bli kvar i flera timmar och trevliga restauranger.

För dig som reser med barn finns ett par fina lekparker där de kan springa av sig ett tag. Här finner du dessutom en av Paris mest nybyggda shoppinggallerior där du kan handla allt från kläder till spännande inredning. För många är detta det äkta Paris, där lokalborna lever sina liv på riktigt.

Nyfiken på ett bra boende i det femtonde arrondissementet? Mercure Paris Centre Tour Eiffel är ett fyrstjärnigt hotell som bevisar tesen att ett par hundra meter kan göra stor skillnad i känsla när det kommer till en stor stad som Paris. Med ett par minuters gångväg till Eiffeltornet är det ett perfekt hotell för dig som vill ha tillgång till Paris sevärdheter men ändå kunna sova lugnt om natten.

Detta är ett stort och bekvämt hotell med en modern känsla. Här kan du träna i fitnesscentret, njuta av utsikten på terrassen eller ta en god drink i baren. Passar såväl par som familjer som söker kvalitet.

Se flera bilder av rum och priser

Uteliv och spännande restauranger

Paris har alltid haft ett sprudlande uteliv och därför är det inte så konstigt att antalet restauranger och barer är stort. Oavsett om du söker det bästa av det franska köket, asiatiska gourmeträtter eller traditionell engelsk pubmat är det lätt att hitta det du söker.

Området runt det historiska Bastille, utgörs av det elfte, tolfte och fjärde arrondissementet och sjuder av liv såväl dagtid som nattetid. Här kan du njuta av stora frukostar, starkt kaffe och nischade restauranger och barer likaväl som nattklubbar där det är möjligt att dansa till dess att solen går upp.

På dagen kan du med fördel ta en promenad utmed pittoreska Canal Saint-Martin eller beundra byggnaden Opera Bastille där du också kan boka en föreställning. Det finns helt enkelt något att göra i Bastillen för alla som vill ha liv och rörelse på semestern. Vill du ta en stund till att andas frisk luft kan du alltid bege dig mot Port de l’Arsenal, en hamn ett par hundra meter därifrån där det känns som att du plötsligt kommit till en helt annan värld. Köp en glass och sätt dig för att beundra båtlivet på nära håll.

För dig som vill bo på ett trevligt hotell i området finns Le Marceau Bastille, ett fyrstjärnigt hotell med en underbar frukost, stora rum och hög servicenivå.

Självklart har du tillgång till wi-fi och en trevlig bar där du kan ta något gott att dricka när helst du önskar. Söker du shoppingupplevelser i närheten bör du bege dig mot Rue Rivoli som leder dig vidare mot stadens absolut mest centrala delar.

Se flera bilder av rum och priser

Rätt boende skapar bäst förutsättningar för en trevlig vistelse

Genom att tänka igenom vad det är man söker i ett boende och dessutom vilken typ av upplevelser man söker så blir det enklare att boka rätt hotell för dina dagar i Paris. Då undviker du tråkiga turistfällor och får dessutom chansen att se saker du kanske inte räknat med. Kärlekens stad gör ingen besviken och det finns alltid mer att upptäcka för varje gång man återkommer.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *