• Meny
  • Meny

Se en opera i världsklass i Paris

Paris är för många kulturhuvudstaden i Europa. Detta betyder att du kan ta del av allt från fantastiska musikevenemang av världsartister till gatumusikanter som är vana vid att uppträda inför en stor publik. Den som föredrar konst kan med fördel strosa mellan de många gallerier som går att upptäcka i Paris gränder eller köpa med sig något unikt från en av målarna som gärna målar ditt porträtt vid Montmartre.

Föredrar du opera kan du få uppleva föreställningar i världsklass på i första hand Opera Bastille men även i det gamla operahuset Opera Garnier. Paris har helt enkelt kultur som passar alla, oavsett ålder och intressen.

Den grandiosa L’Opéra Garnier

Opera Garnier är den äldsta av Paris två operahus och byggdes mellan 1861 och 1874. Byggnaden är konstruerad i nybarock stil. Idag används operahuset mest för Paris-operans balettuppsättningar men det går också att uppleva en operaföreställning vid enstaka tillfällen. 


Den moderna l’Opéra Bastille

Opera Bastille invigdes 1989 och är idag det operahus som ger flest föreställningar i staden. Då den är belägen precis vid Place de la Bastille är det enkelt att nå operan via taxi eller metro.

Under året visas ett antal olika operaföreställningar på Opera Bastille och du kan ofta se internationella stjärnor uppträda där. Bland dessa hittar du bland annat svenska Katarina Dalayman.


Så bokar du biljetter till operan

Att boka biljetter till en föreställning utomlands kan vid första anblick kännas komplicerat. Den som vill boka biljetter för att se opera i Paris kan med fördel vända sig till den officiella sidan för att göra sin bokning. Här hittar du biljetter till såväl föreställningar på Opera Garnier som Opera Bastille. Du kan också välja att boka via appen Paris Opera.

Självklart har du alltid möjlighet att köpa din biljett direkt på plats vid de respektive operahusen i Paris. Tänk dock på att biljetterna snabbt kan ta slut och att du vid bokning direkt i Paris kan tänkas behöva acceptera spridda platser om föreställningen är populär.

Det finns även svenska försäljare av biljetter till operan i Paris men dessa biljetter är dyrare än om du väljer att boka din biljett själv.

Klädsel på operan

Alla människor är välkomna på operan men tänk som gäst på att det är kutym att du klär upp dig. Detta innebär att du bör bära snygga kläder så som en klänning, kjol eller en kostym med slips eller fluga. Tänk också på att inte bära skor som exempelvis joggingskor eller enkla sandaler.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *