• Meny
  • Meny

Paris til fots – de bästa promenaderna genom Paris

Att promenera är ett utmärkt sätt att få ut det bästa av Paris. Det är trots allt det enda sättet att verkligen få chansen att se de små detaljerna som gör att du får en ytterligare känsla för vad staden handlar om.

Så inspireras och njut till max nästa gång du besöker Paris. Du kommer inte att ångra dina promenader genom ljusens och romantikens stad. De passar dessutom utmärkt oavsett vem du har som resesällskap.

Triumfbågen till Place de la Concorde

Ta metron till Charles-de-Gaulle-Etoile och spring uppför trapporna för att möta synen av Triumfbågen rakt framför dig. I den stora rondellen som omger Triumfbågen får du se trafik som du aldrig har sett den förut.

Välj att lösa biljett för att se utsikten från toppen eller bege dig över till början av Avenue des Champs-Élysées och titta ut över folkvimlet. Promenera sedan nerför gatan och spana in i lyxbutikernas skyltfönster, stanna på ett cafe’ för att köpa en croissant och en kaffe och passar på att shoppa en parfym på Sephora eller en present till barnen på Disney Store.

Fortsätt vidare mot Place de la Concorde där du långsamt ser det stora Pariserhjulet torna upp sig i horisonten. Väl framme är det bara att ta sig en egen tur upp i skyn och få ännu bättre vyer över Paris.

Place de Clichy via Montmartre till Sacre Coeur

Stig av metron vid Place de Clichy och bege dig uppför trapporna till folkvimlet vid början av Paris välkända norra delar. Vandra nedför boulevarden i riktning mot Moulin Rouge där du kan stanna till för att få en känsla för den dekadenta historiken i Paris.

Vid Place Blance svänger du vänster och beger dig uppför backen mot de inre delarna av Montmartre. Ju högre upp på berget du kommer, desto närmare kommer du till de klassiska små gränderna och det berömda lilla torget med alla sina konstnärer som står redo för att måla ditt porträtt.

Stanna i en av butikerna eller restaurangerna och köp något gott att äta innan du beger dig mot siluetten av Sacre Coeur som blir större och större ju närmare du kommer.

Väl framme kan du slå dig ned på en bänk eller beundra utsikten från toppen. Glöm inte att gå in i basilikan för extra wow-känsla!

Utmed Seine med valfri startpunkt

När man tänker på Paris till fots så är det mest naturliga vandringsstråket en promenad utmed floden Seine, gärna i skymningen eller precis när solen stiger upp över horisonten. Stanna till vid någon av försäljarna för att köpa ett vykort eller en obskyr bok.

Detta är en promenad du inte får missa om du vill känna dig som en äkta parisare för en stund.

Île de la Cité till Saint-Germain-des-Prés

På den lilla ön mitt i Seine-floden huserar stolt katedralen Notre-Dame. Hör börjar du din promenad med ett varv runt katedralen för att sedan gå vidare över till fastlandet på andra sidan. Här finner du den vackra blommarknaden där du kan stanna till en stund.

Efter detta fortsätter du promenaden på andra sidan Seine och när du känner lust till det är det bara att svänga in till vänster för att börja upptäcka Saint-Germain och dess coola konstgallerier, vackra marknader och goda mat.

Bastillen till Maraiskvarteren

Bastillen, med sin spännande historia och levande nattliv är den perfekta startpunkten för dig som vill upptäcka Paris på kvällen till fots. Bege dig i riktning mot Rue Rivoli, stanna för en öl eller ett glas vin på vägen, och fortsätt sedan in i området Marais på höger sida i färdriktningen.

Här finns det mysiga Paris då det är ett område med många små barer och restauranger samt mysiga butiker som ofta har öppet till sent på kvällen. För många är detta essensen av det kulturella Paris och du kommer inte att ångra dig om du väljer denna promenad.

Vem vet vart natten tar dig? Kanske till en av de många jazzbarerna eller en vinbar där ni kan njuta av de bästa vinerna som Frankrike har att erbjuda. Bara ni sätter gränserna för vad som är möjligt när ni upptäcker Paris till fots.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *