• Meny
  • Meny

Tio tips for dig som vill ta med barnen till Paris

Tillhör du dem som tror att Paris bara är en stad för par eller den med extra romantiskt sinne? Då är det dags att se staden i ett nytt ljus.

Varje år reser nämligen mängder av barnfamiljer till Paris för att upptäcka, se och ha roligt för att sedan ta med sig minnen för livet hem igen. I denna artikel finner du tio tips för dig som vill ta med barnen till Paris.

Paris Katakomber

Ett relativt okänt turistmål för många förstagångsresenärer till Paris men perfekt för dig som reser med lite större barn. Rekommenderad ålder från cirka nio år och uppåt. Här får man följa med ner i det som en gång var de mörkare delarna av den parisiska historien.

Vågar ni på er ett besök? Detta är utan att tveka något som barnen kommer att prata om under lång tid framöver.

Montmartre

Montmartre passar alla oavsett ålder. Därför området också ett perfekt utflyktsmål för familjer som vill resa till Paris med barnen. Häng i en mysig park och låt barnen springa runt, ät gott på en typiskt fransk bistro eller låt en konstnär avbilda hela familjen tillsammans på torget mitt uppe i området.

Aquarium de Paris

En riktig pärla precis vid Seine. På detta fantastiska akvarium kan ni lätt spendera en heldag med barnen. Här finns allt från unika vattendjur till ett akvarium där barnen själv kan sticka ned händerna för att försöka klappa fiskarna.

Hop on Hop off-tur i Paris

Vem kan motstå en tur på en turistbuss där du kan välja att sitta högst upp eller om det regnar på bottenvåningen och se Paris utanför fönstret. Hoppa av där du och familjen önskar. Biljetterna håller hela dagen eller till och med två dagar om ni vill. Ni kommer garanterat att kunna se allt som Paris har att erbjuda för familjer med barn.

Disneyland Paris

Ta en RER, ett pendeltåg, öster om Paris och stanna till vid populära Disneyland. Här kan ni köpa en endagsentre’, spendera dagen i Disneys magiska värld och sedan ta tåget tillbaka igen till de mer centrala delarna. Ett minne för livet för såväl små som stora i familjen.

Vaxkabinettet Musée Grévin

Låt dina barn få se sin favoritartist eller filmstjärna avbildad i vax! På detta roliga museum är det ibland svårt att avgöra om det är en figur eller en verklig person som står framför dig. Beläget i nionde arrondissementet, med närhet till både Montmartre och Operan.

Paris Zoo och Jardin des Plantes

Gillar barnen djur? Vill ni ha en heldag utomhus? Då passar ett besök på Paris Zoo och Jardin des Plantes perfekt för familjen. Här kan ni se allt från gorillor till massor av andra djur.

Vem vet, kanske ditt favoritdjur väntar runt hörnet. Innan eller efteråt passar en promenad genom vackra Jardin des Plantes perfekt.

Bois de Boulogne

Den största parken i Paris, belägen så långt österut man kan komma i det diskreta sextonde arrondissementet. På sommarhalvåret kan ni njuta av dockteater, en karusell eller två och massor av lekplatser. Vintertid är det skoj att upptäcka alla roliga ställen att hoppa, springa och leka.

Les Halles

Ett köpcentrum mitt i centrala Paris som erbjuder det bästa inom shopping för hela familjen. Försäkra er om att ni besöker barnhörnan där det finns massor med roliga saker att göra för familjens små stjärnor. Har dessutom massor av restauranger för när ni blir hungriga.

Marché de st Germain

En marknad söder om Seine, i det vackra området St Germain, känt för sina många konstgallerier. Här finns allt ni kan drömma om och det är roligt för barnen att gå omkring bland stånden och få smaka på godsaker eller köpa en liten souvenir. Motion och njutning i ett för hela familjen!

Ta med barnen till Paris och få minnen för livet

Paris är på många sätt den perfekta staden för hela familjen. Här finns helt enkelt något att uppleva för såväl stora som små. Låt er därför inspireras av dessa tio tips för dig som vill ta med barnen till Paris. Ni kommer inte att ångra er och varje dag skapa nya minnen för livet tillsammans.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *