• Meny
  • Meny

Montmartre

Om du åker till Paris bör du ta tillfället i akt att ta dig till stadsdelen Montmartre som du finner i det 18:e arrondissementet i norra delen av staden. Själva namnet kan man säga betyder Martyrernas berg och detta är dessutom den högsta punkten i den franska huvudstaden med sina 130 meter över havet. I området kan du bland annat beskåda den berömda basilikan Sacré-Coeur.

Stadsdelen Montmartre har lockat till sig ett antal välkända konstnärer och artister sedan slutet av 1800-talet. Bland de som kom hit för att låta sig inspireras återfinns Dalí, Picasso och Monet. Numera huserar en hel del konstnärer på Place du Tertre, torget i stadsdelen, där de säljer tavlor och målar.

Populärt nattliv

Även under natten finns det liv och rörelse i Montmartre. Det är bland annat här du kan besöka Moulin Rouge som är ett minst sagt populär turistmål.

Vill du njuta av en show är det hit du ska bege dig – men boka biljetter innan! I södra delarna av Montmartre finner du Pigalle och det som kan kallas för Paris sexkvarter med bland annat erotiska klubbar.

Du kan alltid besöka Montmartre, oavsett vilken tid på dygnet det är. Det finns mysiga gator, kaféer, uteserveringar och butiker som du kan besöka under dagarna och framåt kvällen och natten finns det som sagt ett rikt nattliv för den som önskar uppleva denna form av nöje.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *