• Meny
  • Meny

Glöm inte att besöka Sacré Coeur i Paris

På toppen av Montmartre i Paris i det artonde arrondissementet finner du Sacré Coeur. Detta är en romersk-katolsk basilika och dessutom ett av de mest kända landmärkena i huvudstaden. Namnet betyder ”Heliga hjärtats basilika” och kyrkan är tillägnad Jesus.

Om du åker till Paris är ett besök till Sacré-Coeur ett måste om du vill njuta av en häpnadsväckande byggnad eller om du helt enkelt bara är historieintresserad. Från Sacré-Coeur kan du dessutom ta del av en vidunderlig utsikt över den franska huvudstaden och det sägs att detta är en av anledningarna till att kyrkan och området har blivit omtyckt i populärkulturen.

Sacré-Coeur har bland annat synts i flera berömda filmer så som exempelvis Ronin och Amélie från Montmartre.

Basilikan i historien

Basilikan började byggas redan 1876 och stod färdig 1914 som en markör för att den tredje republiken hade bildats. Själva invigningen dröjde ända till 1919 då första världskriget hade tagit slut. Där den romersk-katolska kyrkan står i dag halshöggs Saint Denis år 262. Basilikan ritades av en arkitekt vid namn Paul Abadie och du bör passa på att gå in i kyrkan om du är i närheten. Interiören är nämligen ljus och stämningsfull i och med att solens strålar skiner in genom alla de färgade fönstren.

Om du kikar i taket under den stora kupolen kommer du att kunna se Jesus Kristus avbildad i mosaik och under honom ser du en knäböjande staty i form av Saint Denis. Du kommer även att kunna betrakta över 500 andra statyer i Sacré-Coeur och vandra genom flera kapell.

Låt dig hänföras av Sacré-Coeur under din resa till Paris. Detta är nämligen ett av de mest populära turistmålen du kan ta tillfället i akt att besöka under din vistelse i den franska huvudstaden oavsett årstid.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *