• Meny
  • Meny

Besök Asterixparken utanför Paris

Den välkända figuren Aterix och hans bäste vän Obelix såg dagens ljus redan 1959. Serien handlar om de två vännernas liv i romarriket.

Berättelsen utspelar sig i en gallisk by som står emot den romerska överheten med hjälp av en alldeles särskild magisk dryck. En dryck som ger en övermänsklig styrka! Och när du befinner dig i Paris kan du faktiskt besöka Asterixparken och bekanta dig med Asterix, Obelix och alla de andra figurerna.

Om parken

Parc Astérix, som den heter på franska, öppnade i slutet på april 1989. Denna uppskattade nöjespark ligger belägen i Plailly, ungefär 30 kilometer norr om den franska huvudstaden. Glöm bara inte att titta på hemsidan vilka öppettider det är som gäller då de är säsongsbetonade från våren till tidigt höst.

Attraktioner och shower

Asterixparken har gjort sig känd för spännande attraktioner och fräcka shower. Här kan du ta dig runt och besöka sex olika världar så som bland annat Egypten, romarriket och antikens Grekland.

Dessutom finns det 36 attraktioner och åtta shower som du kan ta vara på! Det finns även hotell och restaurang för den som vill äta en god bit mat eller till och med stanna över natten. Här hittar du all nödvändig information du kan tänkas behöva om parken och inför ditt besök. Ett tips är att boka biljetterna i förväg!

Oavsett om du har barn eller inte så kommer ett besök i Asterixparken att bli ett roligt sådant. Det finns som sagt åkattraktioner liksom shower och mycket annat skoj att se fram emot vid din visit.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *