• Meny
  • Meny

Jardin du Luxembourg

Vill du besöka en grön oas mitt i en huvudstad i Europa är det Jardin du Luxembourg i Paris du ska bege dig till. Eller Luxembourgträdgården som namnet kan översättas till. Denna park är belägen i hjärtat av den franska huvudstaden och sträcker sig mer än 25 hektar. I dag tillhör Luxembourgträdgården en av de mest populära parkerna i staden och själva anläggningen rör sig runt Luxembourgpalatset.

Det finns även en berömd damm som kallas för Le Grand Bassin liksom terrasser, avenyer och statyer runt omkring i parken. Du kan även avnjuta en fika i parkens utomhuskafé eller se på dockteater. Är ni en barnfamilj finns det en stor lekplats men det finns även andra typer av rekreationer att roa sig med.

Park med anor

Under 1800-talet öppnades Luxembourgträdgården för allmänheten och på den tiden ägdes parken av Provence. Allt sedan dess är Jardin du Luxembourg ett hett besöksmål för både parisare och turister som kommer till staden. Bland annat författaren Hemingway promenerade en hel del i parken då han befann sig i Paris.

I parken ryms även tennisbanor och boulebanor samt större öppna gräsytor som passar perfekt för lite fotboll. Emellanåt kan du få möjlighet att spana in kostnadsfria fotoutställningar i trädgården som ramas in av höga staket. Det är helt enkelt värt att besöka Jardin du Luxembourg och slappna av och bara vara för en stund i de vackra omgivningarna.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *