• Meny
  • Meny

Att bo och leva i Paris

Att spendera tid i en huvudstad är sällan en billig historia och Paris är inget undantag på den fronten. Detta är nämligen en av världens dyraste huvudstäder att bo och leva i. Något du ska vara beredd på om du vill flytta hit.

Oavsett om du ska flytta till Paris på grund av studier, genom jobbet eller för att du längtar efter den berömda romantiska staden och vill komma ifrån Sverige finns det en hel del förberedelser du bör ordna med innan du åker. Det är som sagt en dyr stad att leva i. Du behöver någonstans att bo och du behöver äta varje dag för att du ska kunna överleva. Med andra ord bör du inte åka hit luspank!

Dock är ett tips att du inte tar första bästa lägenhet som du får tag på. Du ska helst se boendet först och om du har möjlighet kan du till exempel bo på ett vandrarhem ett par dagar tills du hittar ett boende som passar dig och din plånbok.

Olika kostnader

Beroende på var i Paris du bor kommer självklart hyran för en lägenhet att variera. Är det en lägenhet mitt i centrum kan du få betala runt 11 000 kronor i månaden för en etta medan en etta utanför centrum kan kosta runt 8000 kronor i månaden. En trea någonstans i stadskärnan kan du få betala mer än 25 000 kronor för i månaden medan samma lägenhetshyra ligger på runt 16 000 kronor i månaden utanför stadskärnan.

Sedan kommer du även att behöva lägga pengar på transport så som busskort eller ett kort för metron så att du kan ta dig runt i staden. Även matkostnader är någonting du måste räkna in. För det går ju inte för sig att äta ute varje dag. Men om du är nyfiken på fler siffror över vad det kostar att leva och bo i Paris kan du spana in denna hemsida.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *