• Meny
  • Meny
kanda-turistfallor-paris

Kända turistfällor i Paris – och hur du undviker dem

Paris är en fantastisk stad men liksom de flesta andra storstäder som lockar miljontals besökare varje år finns det vissa turistfällor. När det gäller den franska huvudstaden kan turistfällorna i synnerhet handla om hur du för dig och beter dig. Här följer fem tips som du kan ha i åtanke när du besöker Paris oavsett om det är första gången eller om du har varit där tidigare.

1. Börja en konversation med ”bonjour”

Engelska är som bekant ett gångbart språk runt om i hela världen i dag – men av någon outgrundlig anledning går det inte riktigt hem bland fransoserna och parisarna. Om du vill få ett trevligare bemötande som turist i Paris bör du försöka undvika att börja ett samtal med ”hello” eller ”excuse me”. Det går snabbt att lära sig enkla ord och fraser på franska så som ”bonusjour madam” eller ”bonjour monsieur”. De flesta uppskattar att du anstränger dig – även om uttalet inte är perfekt och du sedan fortsätter på engelska.

2. Tänk på klädseln i Paris

Något som du kan tänka på lite extra när du befinner dig i Paris är din klädsel. Shorts och ryggsäck skvallrar om att du är en turist och du kan räkna med att ficktjuvarna i den franska huvudstaden är dig hack i häl ganska snabbt med den utstyrseln. Håll klädseln proper – det är även mer passande när du besöker exempelvis en katedral eller en restaurang under dagen i staden.

turistfallor-paris-resguide-tips

3. Hoppa över Champs Elysées

I artiklarna om shopping nämner vi givetvis Champs Elysées som en given gata när du vill shoppa – dock kan det också klassas som lite av en turistfälla i dag. Numera finns det internationella kedjor även längs denna shoppinggata i Paris liksom ett antal snabbmatskedjor. Men det är så klart en upplevelse att strosa längs med Champs Elysées. Är du dock genuint intresserad av mode finns det andra smultronställen du kan ta dig till som exempelvis Rue des Francs-Bourgeois och Avenue Montaigne.

4. Välj inte den dyraste restaurangen

Paris är som bekant inte bara känt för mode och shopping – även mat och dryck är något som kännetecknar staden. I dag finns det en rad olika restauranger som har belönats med Michelinstjärnor och priset på rätterna justeras därefter. Vill du fortfarande njuta av god mat bör du spana in lite olika restauranger som finns i Paris som är lite mindre. Det finns gott om restauranger att upptäcka bortom Michelinstjärnorna!

5. Planera besöket till Eiffeltornet

Ett av Paris mest kända landmärken är ju Eiffeltornet och hit vallfärdar miljontals turister varje år. Köerna är med andra ord lika långa som utsikten är hänförande i toppen. Om du absolut vill åka upp i Eiffeltornet är ett hett tips att köpa biljetter redan hemma för att undvika köerna. Annars kan du faktiskt passa på att äta middag på restaurangen Les Ombres med utsikt över det berömda tornet i Paris.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *