• Meny
  • Meny
paris-resa-4

Paris bästa shoppinggator

Paris, denna fantastiska stad! Det finns så otroligt mycket att upptäcka under en resa till den franska huvudstaden. Många som åker hit passar självklart på att shoppa. För Paris kan trots allt kalla sig för en av världens modemetropoler. Staden bjuder på möjligheten att shoppa exklusiv haute couture från några av de största och mest berömda modehusen som existerar men du kan också shoppa loss bland mindre butiker och kedjor där prislapparna är lite nättare. I Paris väntar shopping för allt och alla.

Det kvittar om det regnar eller är solsken när du vill ge dig ut på en shoppingtur. Öser regnet ner kan du exempelvis besöka någon av alla stora och kända galleriorna. Men om det är fint väder rekommenderar vi att du shoppar och går på upptäcktsfärd samtidigt genom att strosa runt på Paris gator. Om reskassan börjar tryta går det ju faktiskt att fönstershoppa på vägen.

När du väl är i Paris bör du passa på att shoppa och det behöver ju inte nödvändigtvis vara kläder. Njut av delikatesser, inredning, antikviteter och konstverk!

Shoppingkvarter i Paris

Det finns flera olika så kallade shoppingkvarter och distrikt i Paris med varierande utbud. Avenyn Champs Élysées är absolut värt ett besök om du ska shoppa. Här får du ta del av ett brett utbud med butiker som erbjuder exklusiva och lyxiga varor liksom större butikskedjor som är lite mer plånboksvänliga. Längs avenyn finns det gott om både kaféer och restauranger för den som vill vila fötterna och fylla på med energi.

Det finns givetvis fler shoppinggator i Paris utöver Champs Élysées. Tiden är så klart avgörande men hinner du inte med att utforska alla gator under en vistelse har du anledning att komma tillbaka. Om du är intresserad av mode och inredning kan du till exempel besöka Marais-kvarteren. Även här finns det små inbjudande kaféer.

För den som vill shoppa kläder till bättre priser är det ingen dum idé att besöka Saint Germain des Prés och Rue Rochechouart. Ytterligare shoppingdistrikt i Paris som du kan spana in är Rue Bonaparte, Rue de Passy och Rue de Rennes.

Shoppa haute couture i Paris

Paris är som bekant en modestad i allra högsta grad och vare sig du har möjlighet att shoppa haute couture eller du bara är intresserad kan du besöka bland annat Avenue Montaigne och Rue Faubourg Saint-Honoré. Här kommer du att hitta några av de mest kända modehusen som finns. Då pratar vi om märken så som Chanel, Gucci, Dior, Versace och Givenchy.

Second hand och retroshopping

Retroprylar och second hand är populärt i dag och du kan ägna dig åt denna typ av shopping också i Paris. Vill du fynda gamla prylar och fräcka kläder kan du exempelvis gå till 64 Rue de Tiquetonne. Den omtyckta butiken Kiliwatch ligger belägen här och bjuder på vintagedrömmar. Gillar du antikviteter kan du ta dig vidare till La Maison Roy och Cuisinophilie.

Öppettider för butiker i Paris

Vanligtvis är butikerna i Paris öppna mellan 09:00/10:00 och 19:00/20:00. Dock med undantag för söndagar. När det gäller stormarknader brukar öppettiderna vara lite senare. Men kolla för säkerhets skull om det infaller någon speciell helgdag eller liknande som kan påverka öppettiderna.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *