• Meny
  • Meny

Strosa i stadsdelen La Marais

Den franska romantiska huvudstaden Paris bjuder på allt du kan tänkas vilja få ut av ett besök i en storstad. Här finns shopping i världsklass, ett rikt nattliv, sockersöta bakelser, utsökta delikatesser, kulturella minnessymboler och häpnadsväckande museum. Se till att du försöker utforska så mycket som du kan under resans gång och missa inte kvarteret La Marais!

Äldsta kvarteret

Strosa-stadsdelen-La-Marais-paris

Just La Marais tillhör faktiskt ett av Paris allra äldsta områden och du hittar det beläget i det 3:e och 4:e arrondissementet. Runt omkring finner du bland annat Beaubourg, Bastille och République.

När väl befinner dig i omgivningarna kan du ta dig till exempelvis Place des Vosges. Eller ”Romantiska Torget” som det ofta kallas för på svenska. Här har konstnärer så som Victor Hugo bott en gång i tiden och du kan även besöka Musée Victor Hugo. Även Picassomuseet ligger beläget i krokarna.

La Marais är ett kvarter där du inte behöver gå länge innan du kommer till nästa restaurang. Likaså finns det många nattklubbar och barer. Bland annat för homosexuella. I området finns även stadens judiska kvarter. Du bör helt enkelt ta dig tid att strosa omkring i stadsdelen och se vad som finns runtomkring.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *