• Meny
  • Meny
paris-resa-wifi

Så får du gratis wi-fi i Paris

I dag vill de flesta kunna använda internet – även under semestern utomlands. I Paris finns det möjlighet att använda wi-fi runt om i staden helt gratis. Detta är en tjänst som erbjuds via Ville de Paris och île-de-France. Du får med andra ord tillgång till en internetuppkoppling med hög hastighet och nätverket är öppet för alla som befinner sig i den franska huvudstaden – både invånare och besökare.
I skrivande stund finns det möjlighet att koppla upp sig till fritt wi-fi på över 300 platser i Paris så som i parker, caféer, restauranger, museum, bibliotek och så vidare.

Koppla upp dig till Paris wi-fi

Det är väldigt lätt att komma åt internet i Paris. Du kommer att kunna se en speciell ”Paris Wi-Fi” logga på byggnader och i parker där det finns internet så du vet alltid när du befinner dig i en så kallad wi-fi zon.

gratis-wifi-paris-internet-resguide

När du ser att du är i en sådan zon kan du plocka fram din bärbara dator, mobiltelefon eller surfplatta och välja det nätverk som heter PARIS_WI-FI_ – det kan vara bra att veta att namnet vanligtvis också följs av ett antal siffror som helt enkelt är ett identifikationsnummer för den wi-fi zon du befinner dig i och kopplar upp dig via.

Så fort du har hittat nätverket kan du öppna din webbläsare och nu kommer du att per automatik dirigeras per till Paris Wi-Fi och dess inloggningssida. När välkomstsidan har laddats upp fyller du i uppgifterna som efterfrågas och klickar i boxen att du accepterar användarvillkoren. Därefter klickar du på ”CONNECT”. Nu är du redo att surfa fritt i Paris – helt gratis!

Bra att tänka på

Något som du kan ha i åtanke när du kopplar upp dig till wi-fi i Paris är att en surfsession pågår i två timmar. När tiden har gått ut har du möjlighet att koppla upp dig igen så fort du känner för det. Då genomför du bara proceduren ovan igen för att få tillgång till internet. Tjänsten är självklart fortfarande gratis vid dina följande surfsessioner.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *