• Meny
  • Meny

Gå på fotboll i Paris

Om du är en fotbollsfantast får du bara inte missa att pricka in en fotbollsmatch under besöket i Paris. En av de största talangerna som spelar i det parisiska laget Paris Saint-Germain just nu är ju som bekant Zlatan Ibrahimović som nog ingen har kunnat undgå.

Ser man till många andra stora klubbar runt om i Europa så kan PSG ses som en relativt ung klubb. Under sommaren 1970 slogs nämligen två fotbollsklubbar i Paris samman för att undvika konkurs. Dessa klubbars namn var Paris FC och Stade Saint-Germain. Detta resulterade i namnet Paris Saint-Germain. Ända sedan 1974 har PSG haft en plats i den högsta divisionen och sedan dess har man bland annat ett antal cuptitlar och ligatitlar i bagaget.

Efter att PSG intagit första platsen på UEFA:s klubbrankning 1998 började det gå neråt för klubben. En trend som höll i sig fram till 2011 då Quatar Investments tog klivet in som ägare. Numera har PSG stort publikstöd när de spelar på hemarenan Parc de Princes där inte mindre än 48 000 åskådare ryms. Än en gång är PSG i högform och bjuder på fotboll av världsklass!

Köpa biljetter

Om du vill säkra dina biljetter i god tid kan du köpa dessa via nätet. Det är enkelt och smidigt och du kan även ringa och boka dina biljetter om du föredrar det. Men tänk på att du inte kan byta ut, ångra eller returnera de biljetter du har betalt. Väl på plats i Paris kommer dina biljetter till den aktuella PSG-matchen att levereras till ditt hotell i god tid.

Får du inte nog av fotboll kan du också se fram emot att boka in en resa till Paris under 2016 då man faktiskt arrangerar fotbolls-EM.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *