• Meny
  • Meny

Galeries Lafayette

Paris är ju minst sagt en modemetropol inte bara i Europa utan i hela världen. Den franska huvudstaden förknippas inte sällan med trendiga designers och modehus så som till exempel Dior, Louis Vuitton, YSL och Chanel med flera. Men givetvis finns det flera mer plånboksvänliga alternativ också! Och om du beger dig till den berömda gallerian Galeries Lafayette kan du få se lite av varje.

En varuhuskedja

Även om Galeries Lafayette är ett väldigt känt varuhus i Paris så finns det faktiskt ännu fler Galeries Lafayette-varuhus. Detta är nämligen en kedja inom Groupe Galeries Lafayette. Dock är den galleria som är belägen i just Paris på Boulevard Haussmann den mest framstående. Denna ligger i det nionde arrondissementet. Förutom att Galeries Lafayette finns i Paris finner du varuhuskedjan i Lyon, Marseilles och Berlin.

Stort utbud

Bara Galeries Lafayettes arkitektur är imponerande i sig och du kan få ett hum om vad du kan förvänta dig om du jämför varuhuset med till exempel Nordiska Kompaniet i Stockholm. Här finns det inte bara mode för allt och alla plånböcker utan du kan även besöka olika avdelningar beroende på om du är intresserad av till exempel inredning och accessoarer.

Om du besöker gallerians hemsida kan du se hela listan med de märken och designers som finns representerade i olika butiker. Dock finns hemsidan enbart tillgänglig på franska!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *