• Meny
  • Meny
paris-resa-tips

Reseguide till Paris

Paris, den franska huvudstaden, är en av världens mest populära turistorter och det är inte så svårt att förstå varför. Det finns tid att strosa längs gatorna, sitta på caféer och njuta av en bakelse eller två och fundera över livet, betrakta kända konstverk så som Mona Lisa, shoppa bland modehusens butiker och mycket mer. Paris bjuder på alla ingredienser som behövs för en fantastisk resa!

Kända sevärdheter i Paris

I Paris behöver du knappast sitta på hotellrummet och tänka på vad du ska hitta på under din vistelse. Det finns gott om kända sevärdheter som du bör besöka och under tiden du promenerar genom staden kan du passa på att mumsa på en croissant eller två. Nedan listar vi några av de mest populära turistattraktionerna i Paris.

Eiffeltornet: Det här är ju som bekant en av Paris mest kända siluetter och hit vallfärdar turister varje år. Ett tips är att köpa biljetter innan du åker för köerna brukar vara långa och hissen är att föredra framför trapporna med tanke på att Eiffeltornet är 324 meter högt. I toppen kan du se fram emot en hänförande utsikt!
Louvren: Konstintresserad eller inte – de flesta har hört talas om Louvren i Paris där några av världens främsta konstverk så som tavlor och skulpturer finns uppradade. Planera besöket då museet är stort. Du vill inte stressa igenom Louvren – välj ut verken du helst vill se.
Notre Dame: Katedralen Notre Dame är också ett väldigt omtyckt turistmål i Paris. Notre Dame färdigställdes under 1300-talet och bär på en flera hundra år lång historia. Du har säkert också hört talas om ”Ringaren i Notre Dame” någon gång.
Sacrè Coeur: En annan välkänd sevärdhet i Paris. Den vita kyrkan i Montmartre är belägen på en kulle som faktiskt också är den högsta punkten i staden. Passa även på att promenera i gränderna i området där många konstnärer hänger.
Triumfbågen: Den kända triumfbågen tillhör också listan med sevärdheter i Paris och du hittar den i ena änden av Champs Élysées.
Latinkvarteren: Här hittar du allt från små butiker till gamla fina byggnader och trevliga restauranger.

Shoppa i Paris

Det är inte direkt någon hemlighet att Paris är känt för mode i världsklass. Här har du verkligen möjlighet att shoppa loss i både exklusiva butiker liksom mindre affärer som passar en smalare plånbok. Shopping finns för alla och om du någon gång velat köpa dig någonting från ett designmärke är det här staden du ska slå till i.
Galeries Lafayette och Printemps: Om du vill ha allt samlat under ett tak är det värt att besöka något av varuhusen Printemps och Galeries Lafayette. Du kan köpa det mesta du kan tänka dig – från skor till kläder och skönhetsartiklar.
Champs Élysées: Paris paradgata när det gäller shopping – var dock beredd på att trängas med många andra turister! Här kan du botanisera i butiker från några av världens mest kända märken så som Louis Vuitton och Cartier.
Le Marais: Om du vill spana in ett mysig shoppingkvarter ska du bege dig till Le Marais där du kan shoppa vintage, besöka små butiker och träffa på nya unga designers.

Nattliv i Paris

När du är i Paris ska du definitivt gå ut! Det finns mängder med restauranger, barer och nattklubbar för den som vill vara ute till småtimmarna. Den franska huvudstaden sjuder av liv och puls även när mörkret har lagt sig. För den som vill vara ute utan att dansa finns det flera cocktailbarer att besöka.

Barer:

La Perle: En känd och hipp bar som drar till sig många besökare under kvällar och helger – det gäller att komma i tid för att få plats.
Le Sans Souci: Ännu en populär och trendig bar som fylls av en skön mix människor.
Experimental Cocktail Club: Het bar med fräck inredning och chansen att smaka goda drinkar.

Nattklubbar:

La Scala: En av Paris stora och populära klubbar med tre våningar. Här finns det något för alla då musikstilarna varierar.
La Locomotive: Vill du testa på en annan av stadens större klubbar kan La Locomotive vara värt ett besök. Här hittar du tre olika dansgolv med olika musikstilar och således en hel del människor med olika intresse.

Show:

Le Moulin Rouge: Vill du njuta av en minst sagt världsberömd show ska du se till att boka biljetter till en cabaret på Le Moulin Rouge i Paris. Här kan du dessutom äta god mat innan showen börjar om du känner för det.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *