• Meny
  • Meny

Historiskt nöje på Moulin Rouge i Paris

Moulin Rouge är ett minst sagt historiskt berömt nöjesetablissemang som du hittar i Paris i Montemartre i det 18:e arrondissementet. Tänk bara på att köpa biljetter i god tid innan resan om du vill uppleva en show på Moulin Rouge.

Om du översätter Moulin Rouge till svenska får du fram namnet ”Röda Kvarn” och det här nöjespalatset grundades redan 1889 av Josep Oller. Och nu när du vet vad Moulin Rouge betyder på svenska blir det lätt att hitta eftersom det finns en röd kvarn på byggnadens tak. Det var också på Moulin Rouge som dansen cancan slog igenom och än i dag drar just detta populära framträdande stor publik.

Du känner igen dansen på att dansöserna klär sig i långkjol och slänger upp höga bensparkar. Du kanske också har sett konstnären Henri de Toulouse-Lautrecs kända verk med dansösen på Moulin Rouge. Han låg också bakom flera andra affischer för Moulin Rouge.

Kändisar och show

Från och med att Moulin Rouge grundades, och även under flera år framöver, var det hit man kom om man ville njuta av erotiska shower där det inte var helt ovanligt att dansöserna inte ens hade några underkläder på sig. Det fanns också möjlighet att få sällskap av kurtisaner. Så här går det givetvis inte till längre utan Moulin Rouge har gjort sig ett namn som en respekterad nattklubb med shower där det fortfarande bjuds på cancan.

Genom åren som gått har det funnits många kända namn som har uppträtt på Moulin Rouge. Bland dessa namn hittar du Frank Sinatra, Édith Piaf, Liza Minelli, Elton John, Ella Fitzgerald och många fler. Men som sagt – tänk på att du köper din biljett i god tid innan resan om du skulle vilja besöka Moulin Rouge. Biljetterna säljer nämligen mer eller mindre alltid slut.

Och om du skulle vilja få ett litet smakprov på hur det såg ut här en gång i tiden kan du alltid ta och kika på filmen Moulin Rouge! från 2001 med bland annat Nicole Kidman och Ewan McGregor.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *