• Meny
  • Meny

Roa dig på festival i Paris

Att gå på festival är alltid festligt och det är så klart inte någon dum idé att kika i kalendern om det är någon alldeles särskild festival som äger rum i Paris i samband med din resa. Du kan självklart också boka in resan för att kunna gå på en speciell festival.

Likt i de flesta storstäder och huvudstäder runt om i världen finns det flera festivaler att se fram emot även i Paris. Under årets gång finns det ett antal olika festivaler som du kan besöka beroende på vad det är just du är intresserad av. I Paris bjuds det på festivaler med olika inriktningar så att musikälskaren, filmslukaren, den konstintresserade och många fler har någonting att se fram emot.

Året runt

Festival-musik-konst-paris

Festivalerna i Paris äger rum på flera olika platser under sommaren. De kan inta till exempel stränder, parker, museum, trädgårdar och många fler punkter på kartan. Under sommaren är det mycket på gång så som till exempel Pride, Fête de la Musique, festivalen ”Quartier d’été”, utomhusbiografer, technoparaden och ”Printemps des rues”, med flera.

När hösten sedan tar över växlar man knappast ner utan istället dyker det upp nya festivaler så som ”Nuit Blanche”, Paris trädgårdsfestival, höstfestivalen och många fler. Eftersom den franska huvudstaden också är multikulturell kan du förvänta dig spännande hyllningar till andra länders högtider som till exempel det kinesiska nyåret. Om du vill hålla utkik efter vad som är på gång under årets gång kan du alltid titta in här.

Du lär hitta både den ena och andra festivalen som du tycker verkar spännande och värd ett besök. Försök att planera din resa i god tid så att du inte går miste om någon alldeles särskild festival som kan bli ett oförglömligt minne för livet. Här finns det något för allt och alla smaker.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *