• Meny
  • Meny

Panthéon

När du befinner dig i den franska huvudstaden har du chansen att besöka Panthéon som ligger belägen i de latinska kvarteren. Detta är ett berömt mausoleum där speciella franska medborgare har blivit begravda genom historien. Ett mausoleum är nämligen en minnesbyggnad på en grav som har byggts på ett imponerande sätt.

Panthéon i Paris byggdes mellan åren 1758 och 1789 – på den tiden var byggnaden dock en kyrka dedikerad åt Sainte-Geneviève. Panthéon uppfördes efter ritningarna av Jacques-Germain Soufflots.

Om du tar dig tid att besöka Panthéon får du njuta av historisk och vacker arkitektur och dessutom får du möjlighet att se en häpnadsväckande utsikt över huvudstaden. När du väl är där kan du begrunda det faktum att du befinner dig där framstående franska medborgare så som Voltaire, Victor Hugo, Marie Curie och Jean-Jacques Rousseau vilar.

Kikar du ovanför kryptans ingång kan du få se inskriptionen ”Aux grands hommes, la patrie reconnaissante” vilket kan översättas till ”Till de stora männen, ett tacksamt hemland” på svenska.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *