• Meny
  • Meny

Paris största flygplats – Charles de Gaulle

Flygplatsen Charles de Gaulle är en av de största i Frankrike och den består av tre terminaler. Har du tid över finns det möjlighet att shoppa loss eller äta något gott i de olika restaurangerna som finns på flygplatsen.

Den franske generalen och presidenten Charles de Gaulle må ha gått bort 1970 men hans namn lever vidare i form av en av Frankrikes största flygplatser. Charles de Gaulle ligger belägen nära Roissy vilket ligger ungefär 25 km nordost om huvudstaden Paris. Flygplatsen består av tre terminaler som hanterar inrikes flyg och utrikes flyg. Har du tid över på Charles de Gaulle innan flyget avgår behöver du knappast sitta sysslolös.

Shoppa och äta

Du behöver varken gå hungrig eller uttråkad när du befinner dig på Charles de Gaulle. I både terminal 1 och 2 återfinns flera butiker med utbud som kommer från de berömda modehusen i Paris. Här kan du alltså shoppa parisiskt mode med taxfreepriser om du känner att plånboken tillåter. I båda terminalerna finns också flera olika restauranger och barer med allt från Mc’Donalds till La Terrasse de Paris.

Om du behöver ta dig mellan terminalerna finns det bussar som du åker med gratis på flygplatsen. Dessa brukar avgå i princip var 5:e minut så att du inte behöver vänta nämnvärt länge.

Som affärsresande

Befinner du dig på affärsresa och kommer till Charles de Gaulle finns det lounger i terminal 1 där du bland annat har möjlighet att utnyttja trådlöst internet. I denna terminal finns det också ett affärscenter med inte mindre än åtta konferenslokaler. Här har du också tillgång till kontor.

Så oavsett om du reser privat eller om du är affärsresande finns det mesta på plats som du kan tänkas behöva på flygplatsen Charles de Gaulle i den franska huvudstaden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *