• Meny
  • Meny

Ta tåget från Sverige till Paris

Att resa är ett utmärkt sätt att vidga sina vyer, tanka batterierna och samla ny energi. Därför är det inte så konstigt att allt fler väljer sin resa med omsorg. Att stressa fram på en flygplats full av människor är ibland inte det ultimata alternativet för den som vill kunna njuta av resan, hela vägen.

Paris är en stad som inspirerar och därför är det inte så konstigt att tusentals människor varje år väljer att besöka staden. Det går numera utmärkt att ta sig till Paris med tåg ifrån Sverige.

Så tar du tåget från Sverige till Paris

Det går idag utmärkt att resa från Sverige till Paris med tåg. Förutsättningen är naturligtvis att man har relativt lång tid på sig att resa samt att man tycker att tåg är ett trevligt sätt att få uppleva Europa på språng.

Tåg från Stockholm till Paris tar cirka tjugo till trettiosex timmar beroende på vilken exakt rutt man väljer.

Den första och snabbaste möjligheten är att du börjar din resa med ett nattåg från Stockholm till Malmö och sedan vidare till Köpenhamn. Därifrån når du Paris cirka klockan sju på kvällen. Denna tågresa tar cirka tjugo timmar.

En annan möjlighet är att du istället åker från Stockholm med ett tidigt morgontåg, via Köpenhamn och sedan vidare till Hamburg.

Det bekvämaste alternativet från Hamburg är att helt enkelt övernatta i staden och sedan åka vidare till Paris via Frankfurt nästa morgon. Du anländer då mellan klockan fjorton och sexton på eftermiddagen i Paris.

För den som hellre vill komma fram fortare går det att åka vidare från Hamburg direkt på natten men du måste då ofta sitta hela resan och även byta tåg under resans gång.

Priser för att ta tåget från Sverige till Paris

Att resa med tåg från Sverige till Paris kostar cirka 3700 SEK tur och retur om du väljer det fördelaktiga Interrailkortet med fem resdagar inom en period på femton dagar. Du får då platsbiljetter på samtliga tåg.

Priserna kan variera beroende på vilken tid på året du reser samt om du väljer billigare och mindre bekväma alternativ. Det enklaste är att ringa SJ direkt för att boka över telefon. Du kan också boka din Interrail-resa på nätet.

Därför bör du ta tåget från Sverige till Paris

Det främsta argumentet för att du bör ta tåget från Sverige till Paris är att det är miljövänligt om man jämför med exempelvis flyget.

Den som gillar att njuta av även resan drar även han eller hon nytta av att välja detta alternativ. Att i lugn och ro få titta på landskapen som far förbi är ju faktiskt väldigt njutbart.

Tänk på detta när du bokar tåg från Sverige till Paris

Priserna kan variera beroende på om det är en populär tid på året att resa som exempelvis om sommaren. Vill du resa under högsäsongen tjänar du därför på att boka i tid. Tänk också på att även utresedag och hur många dagar du vill vara borta samt kunna resa på påverkar kostnaden.

Kolla alltid upp om det finns några rabatter som gäller för just dig. Ibland kan det vara billigare om du är ung, student eller pensionär.

Läs också: Tåg från London till Paris

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *