• Meny
  • Meny

Ta tåget från Paris till Nice

Att få utforska flera platser i ett land man besöker är ett trevligt sätt att skapa sig en vidare uppfattning om dess kultur och olika levnadssätt. Därför reser många människor med tåg från huvudstaden Paris till Nice på den franska rivieran.

Att resa med tåg är ett utmärkt sätt att slappna av och verkligen njuta av resan på vägen. Det finns inget mer rofyllt än att få njuta av hur landskapet far förbi utanför ett tågfönster.

Så tar du tåget från Paris till Nice

Att resa från Paris till Nice är mycket vanligt bland såväl fransmän som turister. Resan tar från cirka fem timmar beroende på vilken typ av tåg du väljer.

Snabbtågen lämnar Gare de Lyon i Paris cirka tre gånger om dagen och tar ungefär fem timmar. De stannar alltid i Cannes och Nice.

De lokala tågen från Paris Gare de Lyon stannar flera gånger på sin väg genom Frankrike och vanliga stopp är här St Raphael, Marseille och Antibes. En resa med ett lokaltåg tar närmare sju timmar från Paris till Nice.

Du bokar enklast din biljett på Oui.sncf

Priser för att ta tåget från Paris till Nice

Väljer du ett snabbtåg, TGV, kostar en biljett i andra klass cirka 20-25 Euro. En förstaklass-biljett som bokas i förväg kostar ungefär 40 Euro.

De långsammare tågen, TER, med fler stopp kostar cirka 15 Euro till 30 Euro förutsatt att du bokar i förväg. Tåg som bokas samma dag kan gå upp till närmare 100 Euro för en enkel resa.

Därför bör du ta tåget från Paris till Nice

Att åka tåg är inte bara miljövänligt i jämförelse med exempelvis flyg. Det erbjuder dig också en möjlighet att se mer av Frankrike. Du kan i lugn och ro njuta av landskapet som sakta förändras när du lämnar Paris och åker ut på landsbygden, genom Rhone-dalen och ned mot Medelhavets blå vatten.

Tänk på detta när du bokar tåg från Paris till Nice

Priserna för dina biljetter kan variera beroende på vilken tid på dygnet och vilken dag i veckan du reser. Om du väljer högsäsongen om sommaren eller en mindre populär tid är även de faktorer som kan påverka ditt pris.

Du tjänar i princip alltid på att själv boka dina biljetter på nätet istället för via en resebyrå. Tänk också på att bokningar för avresa samma dag kan innebära att kostnaden för en biljett stiger till över 100 Euro enkel resa.

Läs också: Tåg från London till Paris

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *