• Meny
  • Meny

Passa på att vintageshoppa i Paris

Den franska huvudstaden är ett riktigt Mekka för alla shoppingälskare – inte minst om du är på jakt efter ett enormt utbud med allt från stora till små vintagebutiker. Strosa genom staden och upptäck på egen hand eller kika i guider och böcker redan innan för att hitta guldkornen.

Paris har minst sagt gjort sig känd som en modestad av rang och självklart kan du som inte får nog av vintage shoppa loss och fynda bland alla de butiker som finns i staden. Nedan följer tre tips på olika populära vintagepärlor som du kan passa på att besöka under din tid i staden.

Free P Star

Free P Star är en kedja som säljer vintage till schyssta priser där du verkligen har chansen att göra fina fynd. Butiken belägen på 8 Saint-Croix de la Bretonnerie är nämligen fylld till bredden med kläder för allt och alla smaker. Här kan du passa på att gräva runt i utbudet och du kommer med största sannolikhet att hitta ett plagg eller två som får följa med dig hem.

Coiffeur

En annan pärla för vintageälskaren är Coiffeur som ligger belägen på 32 Rue des Rosiers. Även detta är en populär butik som är proppfull med godbitar till kläder i alla färger och former med allt från jeans till skor, klänningar och mycket mer. Det sägs även att du kan avnjuta Paris smarrigaste falafel på samma gata. Du kan inte missa det med tanke på den långa kön utanför.

Come on Eileen

En härlig blandning av vintage i form av solglasögon, märkeskläder och mycket mer hittar du i butiken Come on Eileen som ligger belägen på 16 Rue des Taillandiers. Här varierar priserna mellan lågt och högt då butiken som sagt både erbjuder eftertraktade märkesplagg liksom enklare vackra kläder från en svunnen tid.

Men det finns givetvis många fler vintagebutiker än så här att upptäcka i modemetropolen Paris. Passa gärna på att kika in i olika butiker under dina promenader för att inte gå miste om små smultronställen på vägen.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *