• Meny
  • Meny

Praktiskt inför resan

Paris är faktiskt en av de mest populära huvudstäderna i världen om man ser till antalet besökare per år. För hit reser inte mindre än cirka 30 miljoner turister årligen! Om du också planerar att besöka den franska huvudstaden finns det givetvis vissa saker som kan vara bra att veta om redan innan avfärd. Så som om du kan använda samma uttag till exempel.

El, tid och pengar

När du besöker modemetropolen Paris behöver du varken tänka på att ta med dig en adapter om du behöver ström eller vrida klockan varken baklänges eller framlänges.

Den spänning som finns i uttagen i Frankrike är nämligen likadan som den som finns i Sverige. Således är det bara att plugga in din mobilladdare, strömsladd till datorn, din hårfön eller andra prylar som kräver elektricitet så fungerar det utmärkt!

Vad gäller klockan är tidszonen också densamma i Paris som här i Sverige varpå du inte behöver oroa dig för jetlag.

Den valuta som gäller i Frankrike är euro. Ett tips är att växla in lite pengar redan innan du åker – men självklart har du möjlighet att växla även sedan då du befinner dig i Paris. Du kan även ta ut pengar via automater. Dock kan det tillkomma en viss avgift om du väljer detta alternativ!

Packa rätt

I samma veva som du är i färd med att planera och packa inför resan kan det vara bra att ha läget under kontroll vad gäller viktiga dokument. Lägg fram pass eller eventuellt ett giltigt identitetskort så som exempelvis ditt körkort.

Har du särskilda bokningsbekräftelser för hotell och flyg är det ingen dum idé att ha det redo i väskan eller mobilen då du åker iväg. Innan avfärd kan du också se till att lära dig enkla ord och fraser på franska – någonting som de flesta invånare uppskattar!

Vad gäller vädret i Paris kan det vara bra att veta att det är ett maritimt klimat. Alltså skiftar inte temperaturen något nämnvärt och du behöver inte räkna med att det varken blir extremt varmt eller kallt.

Har du inte varit i denna vackra huvudstad tidigare kommer en bra guidebok alltid väl till pass. Då får du tips på allt ifrån trevliga restauranger till heta shoppingdistrikt och hänförande kulturupplevelser som du kanske skulle missa annars. Välj gärna en guidebok som är liten och behändig och som innehåller en bra karta.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *