• Meny
  • Meny

Shoppa loss i Paris

Den franska huvudstaden Paris är minst sagt en av världens största modemetropoler med banbrytande haute couture och de senaste chica trenderna. För den som älskar shopping och allt som rör mode är Paris nummer ett.

Paris är en destination som innebär att du skulle kunna roa dig med shopping under hela resan om du skulle vilja det. Utbudet med olika butiker är nämligen enormt och du kan hitta allt från det senaste modet till udda plagg i alla möjliga stilar, prisnivåer och kvaliteter. Och om du har en tillåtande plånbok är det här du har chansen att shoppa lyxvaror i mängder liksom att du kan köpa med dig spännande antikviteter och vackra konstverk.

Besök modehusen

Det är inte direkt någon hemlighet att Paris är de stora modehusen Mecka. Visserligen är priserna skyhöga men det är definitivt värt att spana in dessa berömdheter. För den modeintresserade kan det faktiskt vara väldigt roligt att bara få se dessa uppradade lyxbutiker fulla med glamour.

På gatorna i det 8:e arrondissementet finner du bland annat Gucci, Yves Saint Laurent, Versace, Dior, Chanel, Louis Vuitton och många fler. Men om du sedan vill ge dig på shopping till lite lägre priser där det ändå bjuds på kvalitet och moderna siluetter kan du ta dig till 6:e arrondissementet vid tunnelbanestationen Saint Germain des Prés.

Shoppingdistrikt

Förutom Saint Germain des Prés kan du också besöka bland annat rue de Sèvreds, rue de Grenelle, rue de Rennes, rue Bonaparte och rue de Tournon. I dessa shoppingdistrikt, som är belägna på den västra sidan om Seine, ligger butikerna relativt tätt och du behöver inte springa särskilt lång emellan. Befinner du dig däremot på den östra sidan om floden kan du besöka bland annat rue des Francs Bourgeois, rue Saint Honoré och place des Victoires.

Om du vädret är lite sämre kan du även besöka populära köpcenter så som Galeries Lafayette och Printemps som har enorma utbud med allt från designkläder till billigare märken och mycket mer. I dessa gallerior kan du också få möjlighet att se gratis modevisningar om du har tur under tiden du är på plats i Paris.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *