• Meny
  • Meny

Shoppingdistrikt och modehus i Paris

För många är Paris synonymt med att vara världens modehuvudstad. Och om du vill shoppa loss ordentligt har du minst sagt kommit rätt när du kommer till den franska huvudstaden.

Oavsett hur stor eller liten din budget är finns det shoppingkvarter att utforska.
Med tanke på hur populärt det har varit med vintage de senaste åren kan en tripp till de trevliga Marais-kvarteren vara värt din tid. Där kan du strosa i härliga vintage-butiker varvat med att sitta ner på mysiga kaféer. Du kan bland annat vandra längs gatorna Rue des Rosiers och Rue des Francs Bourgeois där utbudet varierar mellan konst, smycken och mode.

Är du däremot på jakt efter nya kläder finns det flera olika så kallade shoppingdistrikt i staden som du kan utforska. Om du befinner dig på den västra sidan om Seine kan du bland annat besöka områden så som Rue de Sèvres, Rue Bonaparte, Rue de Rennes, Saint Germain des Prés och Rue de Grenelle med flera. Då kan du mer eller mindre gå från butik till butik. På den östra sidan om floden hittar du bland annat shoppingområdena Rue Saint Honoré, Place des Victoires och Rue de Passy med flera.

Besök modehusen

Vill du däremot uppleva de stora modehusen och hitta mer exklusiva kläder kan du bege dig till Champs Élysées och Rue du Faubourg Saint Honoré. Du kommer att kunna besöka världsberömda modehus med det senaste inom haute couture när du strosar här. Bland de välrenommerade namnen hittar du till exempel Chanel, Lanvin, Dior, YSL, Hermés och Givenchy tillsammans med många fler.

Visserligen är det här shoppingområden där du kan få hicka bara av att se prislappen men det är trots allt en upplevelse att gå här när du är i denna modehuvudstad. Förutom shoppingområden och de exklusiva gatorna kan du besöka Printemps och Galeries Lafayette där du också kan shoppa loss. Paris är trots allt en riktig modemetropol i världen och du får helt enkelt njuta av shopping i världsklass här. Det kan till och med vara en upplevelse att bara fönstershoppa i glamourösa Paris.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *