• Meny
  • Meny

Shoppingguide för damer i Paris

Paris är inte bara Frankrikes huvudstad. Det är också en av världens största modemetropoler med ett flertal berömda modeskapare och designers.

De hopplösa romantikernas huvudstad erbjuder således shopping som lockar och frestar fashionistas från länder runt om i världen. I Paris finns det mesta du kan tänkas vilja ha och du får frossa i allt från haute couture till trendig vintage och populära kedjor.

Oavsett hur liten eller stor reskassa du har skrapat ihop om du ska åka till Paris finns det butiker och prisklasser för allt och alla. Men om du är riktigt modeintresserad ska du givetvis försöka pricka in din resa då Paris Fashion Week äger rum.

1:a arrondissementet

I 1:a arrondissementet kommer du att kunna besöka shoppinggatan Rue de Rivoli som alltså bjuder på ett enormt utbud av affärer där du kan tråna efter trendiga märken.

Du behöver inte spatsera särskilt långt mellan butikerna och är det fint väder kan det vara skönt med en välbehövliga fika på något av gatans kaféer. Varför inte vila armarna från att bära välfyllda påsar och prova franska sötsaker?

2:a arrondissementet

Strosar du vidare till det 2:a arrondissementet kan du ta dig till Etienne Marcel – även denna gata erbjuder shopping för de flesta smaker och du kan även kika in i butiker som du inte känner igen hemifrån. Och det är ju alltid spännande och trevligt! Om du ändå befinner dig i området och tycker om second hand bör du definitivt besöka Killiwatch som är en av de mest populära vintagebutikerna. Visserligen är det något dyrt – men det kan vara kul att se i alla fall.

3:e arrondissementet

Vidare kommer du till det 3:e arrondissementet där du bland annat kan shoppa loss i Le Marais och Place de la Bastille.

I båda kvarteren kommer du att kunna njuta av vintageshopping och mindre butiker med smått och gott. Originella och udda fynd gör att du kan vandra omkring en bra stund och om du behöver sitta ner en stund finns det givetvis kaféer och restauranger runt omkring.

7:e arrondissementet

Råkar du befinna dig i det 7:e arrondissementet eller om regnet rasar ner kan du besöka Le Bon Marché som faktiskt är det äldsta köpcentret i Paris. 1838 började det hela som en minde butik och lite mer än 10 år senare, år 1850, blev detta ett varuhus där välkända lyxmärken huserar med sina butiker i dag.

8:e arrondissementet

I det här området finner du bland annat Champs-Élysées och Avenue Montaigne som bjuder in till shopping av högsta klass.

Detta är förmodligen också några av de mest populära stråken du kan promenera längs om du vill njuta av de största och mest välkända modehusens kreationer. Med andra ord är det prislappar som går upp mot skyarna på plaggen och accessoarerna och du får uppleva lyx och glamour av rang.

Här kan du bland annat bekanta dig på nära håll med Yves Saint Laurent, Chanel, Dior, Gucci, Prada och så vidare. Listan kan göras lång!

9:e arrondissementet

I det 9:e arrondissementet kommer du att kunna besöka ett annat varuhus som liksom Le Bon Marché tillhör ett av de mest kända – nämligen Galeries Lafayette. Här finns det shopping som är plånboksvänlig då det finns kända kedjor representerade i köpcentret men även dyra designerplagg. Förutom shopping har du möjlighet att äta på restaurang och gå på bio på Galeries Lafayette.

15:e arrondissementet

Ännu ett köpcenter du kan besöka är Beaugrenelle som ligger beläget i det 15:e arrondissementet. Så om du är i närheten och gör en visit vid Eiffeltornet kan du även passa på att ta en tur till Beaugrenelle som är ett relativt nytt varuhus som erbjuder det senaste modet.

Se till att ha gott om tid om du vill gå igenom samtliga sex våningar. Även här finns det biografer och restauranger för den som vill pausa shoppandet en stund.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *