• Meny
  • Meny

Shoppingguide för män i Paris

Om du tycker om mode och inte är sen med att ha koll på de senaste trenderna på de manliga modellerna kommer du att komma till paradiset då du besöker modemetropolen Paris. I den franska huvudstaden ser du mode och butiker så långt ögat når.

Självklart finns det gott om kaféer och restauranger för välbehövliga pauser mitt i shoppandet. Det kvittar vilken stil du föredrar – i Paris finns det kläder, skor och accessoarer för män i alla åldrar och med alla smaker. Låt dig inspireras och hänföras av de franska modehusen och välkända designers och shoppa det senaste inom vintage eller spana in utbudet bland populära kedjor och udda franska butiker. Paris bjuder på fantastisk shopping för kvinnor så väl som män!

1:a arrondissementet

Är du på jakt efter några av de mest trendiga märkena och har en stor reskassa kan du styra stegen mot det 1:a arrondissementet och Rue de Rivoli.

Detta är mer eller mindre en renodlad shoppinggata i dag där du kan strosa mellan butikerna och njuta av heta plagg. Dessutom kan det vara trevligt att ta en paus och fylla på med energi på något av de kaféer som du går förbi på vägen. Paris är ju inte bara känt för sin shopping utan även smarriga baguetter och utsökta bakelser.

2:a arrondissementet

Från det 1:a arrondissementet kan du bege dig vidare till det 2:a arrondissementer där du bör promenera bort till Etienne Marcel. Här kan du också shoppa det mesta du kan tänka dig men även passa på att ta en titt i lite mer udda butiker.

Med tanke på hur hett vintage har blivit under de senaste åren bör du inte gå miste om Killiwatch som ligger belägen i området. Detta är nämligen trendig second hand-butik som tillhör en av de mest välbesökta.

3:e arrondissementet

Två kvarter i det 3:e arrondissementet som är värda att besöka är Le Marais och Place de la Bastille. Även här kan du shoppa second hand men du kan också hitta lite mer originella butiker med udda prylar. Du kan också unna dig en kopp kaffe till tillsammans med en och annan macaron. Eller stilla hungern på någon av restaurangerna.

7:e arrondissementet

Oavsett om vädret är dåligt eller inte så kan du styra kosan mot det 7:e arrondissementet om du vill uppleva shopping i ett av världens förmodligen första varuhus – Le Bon Marché. År 1838 grundades den lilla butiken som så småningom växte sig så pass stor att ett helt köpcenter utvecklades 1850. Här kan du shoppa det senaste från de mest trendiga lyxmärkena i Paris.

8:e arrondissementet

Två av de mest kända gatorna när det gäller shopping i den franska huvudstaden är givetvis Champs-Élysées och Avenue Montaigne som ligger belägna i det 8:e arrondissementet. Här trängs modehusen på rad och du kan spana in haute couture när den är som bäst. Du kan till exempel besöka butiker så som Dior, Chanel, Yves Saint Laurent, Prada och så vidare. Är du intresserad av mode är dessa stråk ett måste!

9:e arrondissementet

Befinner du dig i det 9:e arrondissementet kan du ta en titt inne på varuhuset Galeries Lafayette som är ett av de mest populära köpcenter som finns i staden. Förutom shopping för allt och alla plånböcker i form av internationella kedjor och vidare till dyra trendiga märken finns det restauranger och en biograf på plats i Galeries Lafayette.

15:e arrondissementet

Föredrar du just shopping i varuhus där du har allt under samma tak kan du bege dig till det 15:e arrondissementet där det relativt nyöppnade köpcentret Beaugrenelle finns.

Utspritt på sex våningar kan du besöka en rad olika butiker med allt från kläder till skor och accessoarer och mycket mer. I Beaugrenelle kan du också gå på bio och äta dig mätt på restaurang. Är det fint väder kan du också passa på att titta närmare på Eiffeltornet som trots allt är en av Frankrikes landmärken.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *