• Meny
  • Meny

Stadsdelen La Défense

Vill du strosa i en miljö där din omgivning kantas av skyskrapor är det den stora kontorsstadsdelen La Défense du ska bege dig till. Du finner La Défense väster om Paris innerstad.

Om du befinner dig i stadsdelen La Défense kan du njuta av modern arkitektur där de flesta skyskrapor innehåller kontor. Dock finns det även bostadshus och shoppingcenter i området där du har möjlighet att förströ dig. Själva namnet på stadsdelen, La Défense, kommer från skulpturen La Défense de Paris. Denna skulptur uppfördes år 1883 som ett minne av de soldater som stred i det fransk-tyska kriget och försvarade huvudstaden.

Kort historia

Så sent som under den tidiga hösten år 1958 grundades l Établissement public pour l’aménagement de La Défense, EPAD, för att de gamla kvarteren med många fabriker och slumområden skulle få nytt liv. Genom årens gång har utvecklingen gått framåt rejält och i dag ses La Défense som den franska huvudstadens ekonomiska nav. I området kan du även spana in några av de högsta byggnaderna som finns i Paris. Inte mindre än fjorton av dessa är över 150 meter höga!

Grande Arche

Om du tar dig till La Défense får du inte missa Grande Arche som på svenska översätts till ”stora bågen”. Detta är nämligen en av de största turistattraktionerna i kvarteren. Grande Arche är byggd på det som kallas för den historiska axeln som börjar vid Louvren och därefter sträcker sig i en linje via Place de la Concorde, den berömda avenyn Champs-Élysées och Triumfbågen. Sedan är Grande Arche själv avslutningen på axeln.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *