• Meny
  • Meny

Ställa klockan i Paris

Om du är i färd med att planera och boka en resa till den franska romantiska huvudstaden Paris finns det vissa praktiska saker som kan vara bra att veta innan flyget lyfter.

När du ger dig iväg på resande fot beror destinationen på om klockan ska flyttas framåt eller bakåt. Vid resan till Paris behöver du faktiskt inte lägga en tanke på tiden eftersom vi befinner oss i samma tidszon här i Sverige. Med andra ord behöver du inte ställa om din klocka när du befinner dig i Paris. Likaså gäller spänningen i eluttagen.

I vissa länder behöver du ha med dig någon form av adapter för att du till exempel ska kunna ladda din telefon eller använda din hårtork. Även detta klarar du dig utan i Paris eftersom man har likadana uttag och samma spänning i Frankrike som här.

Som du säkert vet så är det valutan euro som gäller i Frankrike. Det är alltid smidigt att ha lite kontanter i plånboken när du kommer fram. Du kan växla pengar redan innan du åker iväg eller också kan du växla när du väl är på plats i huvudstaden. Eller också kan du betala med kort så klart!

När du ska packa din väska med kläder kan det vara bra att ha i åtanke att det är ett maritimt klimat i Paris. Detta betyder alltså att du får njuta av milt väder och att temperaturen inte ändrar sig sådär extremt mycket åt något håll. Under sommarmånaderna landar temperaturen över +20 grader Celcius och under vintern blir det sällan en temperatur under noll grader.

I Paris är det självklart franska som talas och även om du inte har några språkkunskaper inom området finns det alltid små enkla ord och fraser du kan lära dig inför resan. Detta brukar uppskattas av lokalbefolkningen men du kan så klart också klara dig genom att prata engelska. Men ett oui och bonjour eller merci lär mötas av ett leende trots allt!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *