• Meny
  • Meny

Strosa på loppmarknader i Paris

Den franska huvudstaden är som bekant en av världens största modemetropoler. Men det är inte bara modestråken du kan botanisera bland i Paris. Det finns också ett stort utbud av loppmarknader där du kan fynda allt mellan himmel och jord.

Att shoppa loss på loppis har blivit oerhört populärt i Sverige under de senaste åren då intresset för återanvändning har ökat allt mer. Och om du nu väl är på plats i Paris ska du som älskar marknader och loppisar se till att du inte går miste om utbudet som finns i staden. Nedan följer ett par tips på loppmarknader som kan vara värda ett besök under din resa.

Marché aux Puces

En av de största och mest populära loppmarknaderna i Paris är Marché aux Puces i Clignancourt. Marknaden tillhör till och med en av de mest besöka attraktionerna i huvudstaden dit mer än elva miljoner turister lockas årligen. Här trängs över 3000 försäljare som erbjuder allt möjligt och omöjligt du kan tänka dig. Denna enorma loppmarknad kan du med fördel spana in redan på morgonen då du har chansen att göra de bästa fynden.

Eftersom loppmarknaden är så stor har den delats in i flera olika avdelningar. Tänk på att priserna kan vara ganska höga och du kan självklart prova att pruta.

Paul Bert

En populär avdelning som är som en egen marknad är Paul Bert och här kan du hitta spännande föremål och det är bland annat därför den här delen är hett villebråd för bland annat konstnärer, designers och arkitekter. Här ryms runt 250 försäljare och denna loppis är en av de mest trendiga.

Vernaison

En annan charmig avdelning på loppmarknaden är den som kallas för Vernaison. Här är det vanligtvis lite billigare och här bjuder sortimentet på läcker kuriosa och andra småprylar som du kan fynda och ta med dig hem. Här trängs ungefär 300 försäljare och du kan räkna med att hitta det mesta här.

Som du säkert har förstått så finns det otroligt många loppmarknader i Paris som du har chansen att utforska under ditt besök. Men var försiktigt då du strosar på marknaderna eftersom det inte sällan rör sig en hel del ficktjuvar i området. Ha tålamod och var inte rädd för att gräva bland sakerna så att du kan göra riktiga kap.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *