• Meny
  • Meny
paris-resa-bank

Ta ut pengar och betala i Paris

I samband med att du åker till Paris bör du göra upp en budget och bestämma dig för en reskassa. Då är valutan så klart också någonting du ska ta med i beräkningarna. För du har faktiskt möjlighet att spara lite pengar om du ser till att växla rätt.

Som du säkerligen vet kan du spana in kurserna när det gäller de mest populära valutorna i världen via internet, på banken och i fönstren hos växlingskontoren du passerar. När du ska åka till Paris får du vara beredd på att det är en europeisk huvudstad vilket alltid triggar upp priserna en del. Så när du ska växla in pengar som du ska ha med dig på resan bör du jämföra olika växlingskurser för att få ut så mycket som möjligt. Värt att notera är att det är säljkursen som du ska titta på då du ska växla svenska kronor till en utländsk valuta.

Växla pengar på plats i Paris

I dag är euro den mest populära valutan och du har självklart chansen att växla svenska kronor mot euro när du väl är i Paris också. Faktum är att det numera brukar löna sig att ta ut pengar via bankautomater när du är framme. Då ska du även se till att du väljer euro när du tar ut pengarna och inte välja att ta ut i svenska kronor.

Något som också kan vara bra att kika på när du ska ta ut pengar i Paris är att du går till rätt bankomat. Det finns nämligen bankomater där det tillkommer en avgift för ditt uttag – du kan vara lugn, du får alltid ett meddelande om så är fallet. Därefter är det upp till dig om du vill bekräfta uttaget eller om du vill avbryta det.

pengar-betala-paris-bankomat

Betala med bankkort i Paris

Du kan givetvis betala med kort i Paris och då ska du ha säkerheten i åtanke. Ha till exempel inte hela reskassan laddat på brukskontot utan för över pö om pö. Det skulle vara förargligt om bankkortet blev stulet och du har flera tusen kronor på kontot. Var också noga med att du har uppsikt över ditt betalkort i samband med att du nyttjar det för betalning i restauranger och affärer. Det är alltid bättre att vara misstänksam en gång för mycket! Likaså när du väljer en bankautomat. Gör också för vana att du går igenom din kontohistorik varje kväll så att du inte drabbas av en tråkig överraskning när det är för sent.

Undvik för mycket kontanter

Att vara på resande fot och turista i Paris är en fantastisk upplevelse men det gäller också att vara uppmärksam på eventuella ficktjuvar. Därför är ett hett tips att skippa stora mängder kontanter i plånboken eller fickorna när du vandrar i den franska huvudstaden. Ha lite mindre kontanter och använd kortet i stället när du handlar och betalar för att minska risken att bli bestulen på pengarna.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *