• Meny
  • Meny

Väder och klimat i Paris

När du är i färd med att boka din stundande resa till den franska huvudstaden är det ingen dum idé att kika på hur klimatet och vädret brukar förhålla sig under året. Då blir det lite lättare att packa väskan med kläder också.

Vanligtvis brukar romantiska Paris bjuda på ett milt och behagligt väder utan alltför stora svängningar. I den här delen av Frankrike är klimatet maritimt och det betyder alltså att vädret inte förändras särskilt mycket mellan de olika årstiderna. Detta innebär med andra ord att temperaturen inte varierar så extremt mycket varken under sommaren eller vintern.

Väder under året

Under sommaren kan du räkna med sköna dagar i Paris då medeltemperaturen brukar ligga på runt +20 grader C. Likt i Sverige bjuder juli och augusti på de hetaste dagarna.

När det gäller vintern i Paris blir det så klart kallare men inte lika dramatiskt isande så som vi är vana vid här i Norden. Men du kan räkna med att temperaturen landar på cirka +3 till +8 grader C. Det är med andra ord inte särskilt vanligt att det snöar i den franska huvudstaden.

Men temperaturen och vädret påverkar så klar ändå ditt besök till viss del. Under sommaren kan du till exempel passa på att besöka olika festivaler och utomhusarrangemang medan inbjudande museum är en perfekt förströelse under vintern.

Både våren och hösten brukar bjuda på milt väder. Dagarna kan till och med vara relativt varma. Dock brukar det bli något kyligare då kvällen lägger sig.

Besöka Paris

Om du funderar på när det vore bäst att åka till Paris bör du tänka över vad du vill ha ut av din vistelse. Det är ju alltid trevligt att strosa omkring och besöka olika kända sevärdheter utomhus om det är lite varmare ute. Då brukar det som sagt också dyka upp olika evenemang runt om i staden. Mellan april och oktober brukar vara behagligt väder.

Under sommaren brukar det vara väldigt populärt att resa till Paris och om du inte vill trängas med alltför många turister kan du passa på att besöka staden antingen under våren eller hösten. Å andra sidan är det aldrig fel att åka dit och innan du bokar resan kan du alltid spana in hur vädret ser ut framöver.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *