• Meny
  • Meny

Åk med familjen till Disneyland Resort Paris

Barn och vuxna runt om i världen har genom årtionden kunnat uppleva Disneys älskade figurer på vita duken. Alla har sin egen favorit och att låta hela familjen få träffa karaktärerna på riktigt kan inte bli mycket bättre. Då ska ni se till att besöka Disneyland Resort Paris.

För barnfamiljen är magiska dagar i Disneys värld mer eller mindre ett måste. I dag är det här en riktig semesterort med sina två nöjesparker som ligger belägna i Val d’Europé, ungefär 35 kilometer öster om centrala Paris. Här får ni vara med och se scener hämtade ur Disneys magiska filmvärld. Passa på att ta er tiden att utforska Disneyland och dess två parker och skaka tass med Pluto, krama om Mimmi och Musse Pigg, hälsa på Askungen och många fler!

Sedan april 1992 kan du besöka Disneyland Paris i de två parkerna Disneyland Park och Walt Disney Studios.

Disneyland Park

Disneyland-Resort-Paris-resa-reseguide

När du kommer till Disneyland Park har du kommit till det som kan kallas för den ursprungliga parken. Den är indelad i fem olika zoner där du har chansen att åka uppemot 50 spännande attraktioner. De fem zonerna har byggts upp kring olika teman och du kan besöka Gränslandet, Äventyrslandet, Fantasilandet, Upptäcktslandet och Main Street.

I Disneyland Park kan du träffa på alla de välkända Disneyfigurerna du alltid har drömt om att få träffa. Dessutom finns det som sagt både åkattraktioner som passar barn och lite mer våghalsiga vuxna. Ni kommer också kunna uppleva flera olika shower live. Det finns även coola biografer, Sea Life och mycket mer att roa er med.

Walt Disney Studios

Den andra parken är den som kallas för Walt Disney Studios och här kan ni liksom få ”komma in bakom kulisserna” och se hur det går till när Disneyfilmerna produceras. Dessutom finns det ytterligare åkattraktioner här inne och ni kan besöka fyra olika zoner som kallas för Frontlot, Backlot, Production Coutyard och Toon Studio.
När ni strosar i zonen Frontlot kommer det att ge er känslan av att ni befinner er i Los Angeles om ni tittar på väggarna och här kan ni kika i affärer och äta god mat i olika restauranger.

Vidare kommer ni till Backlot där det bland annat bjuds på en film bakom kulisserna och en åktur i berg- och dalbanan Rock ’n’ Roller Coaster med Aerosmith. I Toon Studio finns det ännu fler karuseller att prova på. I Disneyland blir fantasin äntligen till verklighet!

Läs också: Var ska du bo i Paris?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *