• Meny
  • Meny

Var ska du bo i Paris?

Den franska huvudstaden är stor och det kan vara klurigt att veta var man ska bo om man inte har varit där tidigare.

Därför kan det vara bra på att kika runt omkring – vad finns i närheten av ett visst hotell och vad vill jag få ut av resan? Paris är indelat i 20 olika distrikt, så kallade arrondissement. Ju högre siffra desto längre ut från stadskärnan kommer du.

Man kan säga att centrum är inom första, andra, tredje och fjärde distriktet. I dessa områden finns det mesta du kan tänkas vilja besöka. Det finns gott om shopping med både gallerior och shoppingstråk. Likaså finns det flera restauranger och kaféer där du kan njuta av god mat och läckra bakverk.

Rekommenderad hotell: Citadines Bastille Marais

Se flera bilder av rum och priser

Går du längre ut till femte och sjätte distriktet finner du de latinska kvarteren och en hel del studenter. Dock finns även här mindre butiker, restauranger och barer. Här brukar även bohemer hänga. Glöm bara inte att kika på priserna. Som vanligt är det relativt dyrt att bo i en storstad, särskilt när det är en huvudstad dessutom.

Självklart kan du även bo ännu längre ut från stadskärnan då det finns metro, RER-tåg, bussar och taxis att hoppa på. Det dröjer oftast inte mer än 10 till 20 minuter innan du når centrum. Vanligtvis ser du hur långt det är in till hjärtat av staden från hotellet du bokar.

Drömlik stämning i klassiska Montmartre

För många är själva essensen av Paris lika med Montmartre. Här samsas ikoniska byggnader som Moulin Rouge med vackra Sacré-Cœur och bor där här är du sällan långt borta ifrån alla de härligheter som Paris har att erbjuda. Här finns kort sagt en underbar överraskning runt varje hörn. Därför är det heller kanske inte så konstigt att de allra flesta återvänder hit gång på gång.

Söker du shopping men vill ha något annat än de stora kedjorna är Montmartre dessutom rätt plats för dig. Här hittar du unika presenter och spännande små butiker bredvid varandra, alla med en ägare mer fascinerande än den andra. Garanterat de bästa souvenirerna och historierna att berätta när du kommer hem från din vistelse i Paris med andra ord.

Le Relais Montmartre

Le Relais Montmartre är ett fyrstjärnigt hotell med vacker arkitektur, stora och fräscha rum samt en mysfaktor som får dig att känna dig som att du är stjärnan i en romantisk film.

Undangömt på Rue Constance, bara några minuters promenad från Moulin Rouge, bor du i tysta och lugna kvarter där du själv väljer om du vill dra dig undan för att vila eller bege dig ut i vimlet som utgörs av lokalbor, turister och försäljare i en salig blandning.

Se flera bilder av rum och priser

Grandios utsikt från Eiffeltornet

När man besöker Paris är det näst intill omöjligt att inte ta en tur upp i Eiffeltornet, denna franska symbol, välkänd över hela världen. Beläget precis vid floden Seine, med närhet till shopping på Champs Elysee, Louvren och massor av underbara restauranger är området mycket populärt bland besökare såväl som parisarna själva. Den perfekta kombinationen för nyfikna resenärer med andra ord.

Hotel Ares Eiffel

För dig som vill upptäcka området kring Eiffeltornet lite mer kan du med fördel ta in på Hotel Ares Eiffel, ett fyrstjärnigt hotell i hjärtat av det 15:e arrondissementet. Hotellet har fyrtio fräscha rum, en frukost du under inga omständigheter får missa och självklart service tjugofyra timmar om dygnet oavsett om du vill beställa en taxi eller få dig något att äta.

Hotel Ares Eiffel är ett fantastiskt val oavsett om du vill ta familjen på en riktigt härlig semester eller reser i jobbet eller med din partner. Här finns gratis wi-fi och naturligtvis bra faciliteter för dig som reser med arbetet.

Se flera bilder av rum och priser

Maraiskvarteren lockar konstnärssjälar från hela världen

Svänger du in i kvarteren från Rue Rivoli, precis innan du når Bastillen så når du genast de smått drömska gatorna som tillsammans utgör Marais-kvarteren i Paris. Här finns konst, kultur och vacker arkitektur så långt ögat kan se och du hittar garanterat något för att tillfredsställa din kulturella nerv. Att området dessutom är välkänt för musikklubbar, främst med inriktning på jazz, är bara ytterligare ett plus i kanten.

Les Jardins du Marais

Vill du bo i detta blomstrande område kan du boka ett rum på Les Jardins du Marais, beläget bara ett par hundra meter från hjärtat av området. Här bor du i mysiga kvarter, och hotellet erbjuder såväl en komplett restaurang som ett spa du kan besöka när helst du önskar.

Les Jardins du Marais passar såväl barnfamiljer som par som önskar resa med stil och vill bo lite finare, men till bra pris, i de centrala delarna av staden. Tack vare sitt tysta läge kommer du utan problem att kunna sova gott om natten och vakna utvilad till ännu en ny dag i en av de mest spännande städerna i världen.

Se flera bilder av rum och priser

Hotel Beaumarchais

För dig som vill betala något mindre för rummet, men ändå bo bekvämt och fint, så är Hotel Beaumarchais ett utmärkt val. Beläget i det 11:e arrondissementet, med närhet till såväl Marais som restaurangkvarteren i Bastillen, är det ett riktigt bra val för dig som vill kunna kombinera sena nätter med lugna innekvällar. I Bastillen finns mat från all världens hörn så oavsett om du söker en restaurang med klassisk fransk mat eller något från Asien så kommer du garanterat att hitta något som passar dig.

Här bor du i ett av de trettioen rökfria rummen och går varje morgon ned för att njuta av den underbara frukosten som den trevliga personalen dukar upp. Självklart har du gratis wi-fi och med lite tur kanske du till och med kan tala ditt språk med någon ur den flerspråkiga personalen.

Se flera bilder av rum och priser

Paris har boenden för alla smaker

En av de stora fördelarna med att besöka en berömd stad som Paris är att där finns boenden för alla smaker och prisklasser. Här välkomnas du alltid av trevlig service, god mat och sköna sängar. Oavsett vilket av hotellen du väljer kommer du garanterat att trivas.

Detta betyder att du med energi och upptäckarglädje kan ägna dig åt att få uppleva allt som Paris har att erbjuda tillsammans med ditt resesällskap.

Läs också: Rekommenderade områden och stadsdelar i Paris

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *