• Meny
  • Meny

Strosa på upptäcktsfärd i Latinkvarteren i Paris

De hopplösa romantikernas huvudstad stavas i de flestas ögon Paris. Här bjuds du på läckra macarons, luftiga baguetter och andra franska delikatesser blandat med vackra vyer och kulturella upplevelser. Och ett måste under din parisresas är ett besök i Latinkvarteren.

På svenska kallas det alltså för Latinkvarteren men om du vill uttrycka dig på franska är det Quartier latin du ska fråga efter. Detta trevliga område hittar du i centrala Paris. Ta dig till övergränsande 5:e och 6:e arrondissementet så finner du Latinkvarteren vid vänstra stranden av floden Seine.

Latinkvarteren är faktiskt ett område som tillhör de allra äldsta i Paris och här finns det en hel del att både se och göra om du bara tar dig tiden. Kvarteren är bland annat berömda på grund av sin spännande historia, ett brett utbud med kulturupplevelse och sina olika utbildningsinstitutioner. Och på tal om utbildning så är det härifrån smeknamnet ”Latinkvarteren” har uppstått. Det var nämligen just latin som talades kring universitetsområdet i Paris under medeltiden.

Se och göra

Latinkvarteren-Paris-restaurang-cafe

Om du skulle ta dig till Latinkvarteren kan det vara skönt att inte ha någon tidspress och känna sig stressad. Här har du nämligen möjlighet att strosa omkring och bland annat beundra alla de ståtliga och häpnadsväckande vackra byggnaderna som finns i området.

I och med det rika studentlivet i Latinkvarteren kan du se fram emot ett brett utbud med mysiga restauranger, hippa barer och inbjudande kaféer. Dessutom finns det en hel del små butiker med annorlunda sortiment. Så det kan vara värt att kika in i någon liten affär då och då. Om du tycker om kultur har du också kommit rätt då det finns bland annat en alternativ konstscen och andra intressanta kulturella upplevelser att ta del av just i Latinkvarteren.

Missa inte Panthéon

När du ändå befinner dig i Latinkvarteren kan du också passa på att besöka Panthéon i samma veva. Detta är ett mausoleum, en minnesbyggnad på en grav, där betydande franska medborgare har begravts genom historien. Sedan Panthéon byggdes under 1700-talet har bland annat askan efter Voltaire, Victor Hugo och Marie Curie fått sin slutgiltiga plats här. Dessutom kan du njuta av en förtjusande utsikt över den vackra franska huvudstaden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *