• Meny
  • Meny

Besök Paris berömda julmarknader

Paris är en stad som är väl värd att besöka oavsett tid på året. Den erbjuder en unik blandning mellan vacker arkitektur, fantastisk shopping, god mat och en färgstark historia. Vare sig du varit i staden förut eller är där för första gången kommer Paris garanterat att hänföra dig.

Väljer du att resa till Paris i juletid kan du med fördel besöka en av de många julmarknader som finns på plats. Här handlar du med dig något trevligt hem samtidigt som du njuter av omgivningen och fina juldekorationer. Att du dessutom kan smaka på fransk matkonst i härlig miljö är bara ytterligare ett plus.

Möt tomten på julmarknaden vid Les Halles

Ett besök på julmarknaden vid Les Halles är ett måste för den som vill uppleva julen som en äkta parisare. Beläget i stadens absoluta centrum har du nära till såväl traditionell julshopping som det senaste modet. Du kan smaka på franska juldelikatesser eller shoppa söta små souvenirer att ta med dig hem. För barnen, eller vuxna med barnasinnet kvar, finns dessutom tomtens hus och härliga juldekorationer. Har du tur kanske du även möter tomten eller någon av hans nissar.

Julmarknaden pågår från slutet av november till slutet av december varje år. Närmaste metrostation är Les Halles.

Julmarknaden för hela familjen på Champ de Mars

Den som vill uppleva julkänsla i Paris samtidigt som du kan njuta av de klassiska vyer som staden är världskänd för bör göra ett besök på julmarknaden på Champ de Mars.

Ovanför julbyn på Champ de Mars tornar Eiffeltornet upp sig i all sin prakt och i de små stånden kan du smaka på franska måsten på julbordet, hitta den ultimata julgåvan till den som allt har samt shoppa äkta fransk choklad. För barnen finns det roliga dekorationer och dessutom en skridskobana där hela familjen kan åka tillsammans.

Julmarknaden på Champ de Mars pågår från ett par dagar innan jul till början av januari. Närmaste metrostation är Bir-Hakeim eller École Militaire.

Julmarknaden med en historisk känsla vid Paris Notre-Dame

Detta är marknaden där julens magi möter historiens vingslag. Julmarknaden är belägen runt katedralen och erbjuder allt från vackra dekorationer till unika julpynt samt förstås goda franska juldelikatesser.

Är du intresserad av såväl historia som att få uppleva en äkta parisisk jul så är detta julmarknaden för dig.

Julmarknaden vid Paris Notre-Dame pågår mellan mitten av december till julafton. Närmaste metrostation är Cité.

Den klassiska julmarknaden vid Saint-Germain-des-Prés

Vid Paris äldsta kyrka ligger en härlig julmarknad som för många parisare är något av en institution i staden. Här finner du allt du kan tänkas behöva för en riktigt härlig jul. Provsmaka underbara franska ostar och bakverk eller handla med dig en liten souvenir hem. På julmarknaden vid Saint-Germain-des-Prés finns något för alla, stor som liten.

Julmarknaden pågår mellan den 1 december och den 1 januari varje år. Närmaste metrostation är Saint-Germain-des-Prés

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *