• Meny
  • Meny

Forum des Halles

I centrala Paris återfinns Les Halles – en gång i tiden ett viktigt marknadscentrum i huvudstaden som uppfördes redan under medeltiden.

I dag ser Les Halles kanske inte särskilt märkvärdigt ut då du kommer dit men faktum är att det bubblar under ytan. För under marken har man nämligen uppfört ett underjordiskt kontors- och shoppingcentrum, Forum des Halles.

Under 1970-talet byggdes alltså Forum des Halles i Paris 1:a arrondissement och genom årens gång har man även hunnit bygga om det så att det i dag är ett modernt köpcentrum med det udda inslaget att det är byggt under jorden i flera våningar. Med andra ord kan det här bli ett perfekt utflyktsmål om vädret inte visar sig från sin bästa sida.

I köpcentret Forum des Halles får du shoppa i en vacker miljö och du kan förutom att strosa i butiker även besöka restauranger, barer och biografer och mycket mer. Här finns helt enkelt någonting för allt och alla! Det finns flera olika sätt du kan ta dig till Forum des Halles. Antingen kan du promenera dit om du befinner dig i närheten eller också kan du ta tunnelbanan från flera olika stationer.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *