• Meny
  • Meny

Shopping: Tips på butiker i Paris

Det är inte ovanligt att resa till Paris för att ägna sig åt seriös shopping. Och om det är just det du vill få ut av din vistelse i den franska huvudstaden är ett hett tips att du besöker de olika berömda galleriorna som finns i staden.

Där kommer du nämligen att ha allt samlat på ett och samma ställe. Då kvittar det om du vill shoppa skor, kläder, smink, smycken, inredning och så vidare. Dessutom kan du strosa i butiker med olika prisklasser – allt från internationella och nationella kedjor liksom mer exklusiva affärer. Nedan följer ett par tips på köpcenter värda att besöka i Paris.

Forum des Halles

Forum des Halles är ett köpcenter som är beläget under jorden med ett stort antal butiker.

Här finns bland annat New Look, ZARA, H&M, The Body Shop, Sephora med flera. Det finns även restauranger och kaféer där du kan ta en välbehövlig paus emellanåt. På Forum des Halles kan du till och med gå på bio!

Galeries Lafayette

En av de mest berömda galleriorna i Paris är Galeries Lafayette som i dag faktiskt är en kedja.

Även här kan du shoppa allt mellan himmel och jord du kan tänkas vilka ha. Här finns till exempel Top Shop, Givenchy och Guess liksom restauranger och fik, skönhetsavdelningar och mycket mer. Du kan besöka hemsidan om du vill veta mer om Galeries Lafayette och vilka butiker som finns i gallerian.

Beaugrenelle

Inte långt ifrån Eiffeltornet kan du komma till köpcentret Beaugrenelle som är relativt nybyggt.

Här kan du besöka butiker så som till exempel H&M, Hollister, Mango, Esprit tillsammans med många fler. Du kan se hela utbudet med vilka butiker och märken som finns representerade inne på Beaugrenelle om du vill veta mer. Även här kan du råda bot mot hungern genom att besöka någon av de restauranger som finns.

Liksom på Forum des Halles kan du gå på bio här om du skulle behöva en paus från shoppingen.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *