• Meny
  • Meny

Populära köpcenter i Paris

En av världens största modehuvudstäder är så klart Paris. Den franska huvudstaden har förtjänat sin roll som modemetropol efter årtionden av framstående designernamn, modeveckor och den mest våghalsiga haute couture som finns.

I Paris finns det flera shoppingdistrikt och avenyer där du kan shoppa loss tills det svider i plånboksområdet. Men det finns så klart också enorma varuhus och köpcenter dit du kan bege dig om du vill ha nära till det mesta. Självklart rymmer en modestad som Paris ett antal varuhus men om du nu ska välja att besöka ett köpcenter är Galeries Lafayette inte någon dum idé.

Galeries Lafayette

Det berömda varuhuset Galeries Lafayette kan förmodligen sägas vara ett av de mest populära och är byggt med en spektakulär arkitektur. Du hittar allt du kan tänka dig inne i denna nio våningars galleria som rymmer det mesta. De största designermärkena finns på plats och du kan frossa i de flesta varumärken som finns i dag.

Utöver det stora klädutbudet kan du även shoppa loss bland leksaker, smycken, kosmetika, heminredning och franska delikatesser. Galeries Lafayette kan liknas med till exempel NK i Stockholm.

Adress: 40 Boulevard Hausman

Printemps Hausmann

I närheten av Galeries Lafayette ligger ett annat trendigt varuhus beläget – nämligen Printemps Haussmann. Även denna galleria är byggd med en hänförande arkitektur.

Printemps Haussmann är helt enkelt väl värt ett besökt då du befinner dig i Paris. Kanske i synnerhet om du gillar att shoppa kosmetika och skönhetsprodukter då just Printemps är känt för detta. Dock finns det självklart även andra affärer som du kan shoppa loss i.

Adress: 64 Boulevard Hausmann

Le Bon Marché

Om du är genuint modeintresserad bör du ta dig till Le Bon Marché som är ett av de äldsta och mest förnäma varuhusen. Detta varuhus grundades redan i början av 1800-talet – då som en liten butik. Så småningom intog det formen av ett varuhus.

Le Bon Marché är ett varuhus med lyx i överflöd och även här kan du shoppa mode för både män och kvinnor liksom kosmetika och artiklar för hemmet. Le Bon Marché är helt enkelt värt ett besök!

Adress: 22 Rue de Sèvres

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *