• Meny
  • Meny
paris-resa-vin

Dricka vin i Paris

Dricker du inte vin ännu bör du lära dig det om du ska åka till Paris! För om det är en dryck som just den franska huvudstaden är synonym med så är det ju vin. Det finns gott om olika barer där du kan avnjuta ett glas själv eller till och med dela en karaff med någon du tycker om. Sajten TimeOut har satt ihop en lista på tio barer i Paris med fantastiska utbud med vin som du kan prova under din vistelse.

Les Trois Garçons: I det 15:e arrondissementet hittar du denna avslappnade bistro och vinbar där du kan njuta av god mat och självklart också gott vin!

A La Main: I det 2:a arrondissementet finns A La Main en bar/deli som drivs av två vänner.

Le Troquet des Glaces: Belägen i det 11:e arrondissementet finns denna bar som är relativt ny – den öppnade 2013. Ett charmigt ställe helt enkelt som du bör besöka i jakt på ett glas vin eller två.

Les Caves de Prague: Goda viner, lite kö och bra priser utmärker Les Caves de Prague som du hittar i Bastille i Paris.

Le Baron Rouge: Här kan du äta delikat mat och skölja ner det hela med gott vin av hög kvalitet i östra Paris.

Le Lèche Vin: Även denna bistro är belägen i Bastille och har blivit väldigt populär då den bjuder på en mysig atmosfär och skön musik medan vinet flödar.

Dricka-vin-Paris-bistro-vinbar

Chez Georges: Här gäller det att klä sig med spill i åtanke – du sitter nämligen i en stenkällare i mörkret. Folk med olika stilar samlas hos Chez Georges och det är inte ovanligt att besökare tar sig upp på borden och dansar.

La Fusée: Hit drar sig många yngre människor då atmosfären är värmande och priserna lagom för området.

Au Bon Coin: Hos denna vinbar hittar du ett noga utvalt sortiment med viner från lokala vinodlare i olika prisnivåer. Hos Au Bon Coin finns det något för allt och alla smaker oavsett om du föredrar torra, lätta, fruktiga eller söta viner. Fråga i baren om du är osäker på vad du ska beställa.

Le Garde Robe: Den här vinbaren lockar till sig mängder med besökare och det finns minst sagt många olika viner från lokala tillverkare att välja mellan.

Detta är alltså enbart ett axplock av ställen du kan bege dig till när du är i Paris och vill dricka vin i mysiga och trendiga miljöer just nu.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *