• Meny
  • Meny

Flygplatser i Paris

Om du har planer på att resa till Paris är flyg förmodligen det smidigaste alternativet när du ska ta dig dit. I dag finns det tre olika flygplatser kring huvudstaden varav den största och mest populära är Roissy Charles de Gaulle flygplats. Därefter finns det även Orlys flygplats och Beauvais flygplats.

Charles de Gaulle

Flygplatsen Charles de Gaulle är alltså en av de allra första flygplatserna i Frankrike och har fått sitt namn efter den franske generalen och tidigare presidenten Charles de Gaulle. Denna flygplats ligger belägen i närheten av Roissy som ligger cirka 25 kilometer nordost om Paris.

Här finns det tre terminaler som du transporterar dig mellan via en kostnadsfri flygbuss. I terminal 1 och 2 kommer du att kunna ägna dig åt allt från shopping till restaurangbesök och liknande. Det finns även mötesrum och så kallade VIP-lounger.

I närheten av flygplatsen Charles de Gaulle finns det även flera flygplanshotell som du kan övernatta på om du skulle anlända mitt i natten eller bara mellanlandar. Via Charles de Gaulle kan du även hyra bil via bland annat Hertz, Budget och Europcar med flera. Dock väljer de allra flesta istället någon form av annan transport så som Welcome Pickups transport, tåg, taxi eller buss.

Att hoppa på ett RER (snabbtåg) eller välja en taxi är ett enkelt sätt att resa in till de centrala delarna av staden. Du kan även ta bussen in till Paris som avgår var 20:e minut och beroende på trafikläget tar resan cirka 40 minuter.

Kostnaden för din tågbiljett ligger på cirka 150 kronor, beroende på biljett. En taxi kostar ungefär 250 kronor för att åka in till centrala Paris och för din bussbiljett betalar du som vuxen ungefär 80 kronor. Har du barn med dig betalar du minst 100 kronor för tåget och 60 kronor för att åka buss. Det går att boka dina biljetter i förväg.
Vill du slippa köer och trånga utrymmen kan du istället välja Welcome Pickups, en transportservice där du blir hämtad direkt i ankomsthallen och körd till ditt hotell.

Unikt med just detta företag är att de erbjuder engelsktalande chaufförer, baby- eller barnstolar (något du sällan hittar i en taxi eller buss) och dessutom en service där man håller koll på försenade plan och därmed försäkrar att du inte finner dig själv lämnad om något skulle ske på vägen. Beställ transport här.

Orly Aeroport Paris

En äldre flygplats som också ligger utanför den franska huvudstaden är Orly flygplats och den ligger belägen cirka 13 kilometer söder om Paris. I dag utnyttjar främst AirFrance Orly flygplats då det handlar om inrikesflygning. Även flygbolaget EasyJet och Norwegian har flygningar till Orly.

Om du ska transportera dig in till centrum från flygplatsen tar det cirka 20 minuter, beroende på trafikläget såklart. Har du riktig otur kan det hända att du anländer i rusningstrafik vilket oftast betyder att din resa istället tar upp till en hel timme. Det finns definitivt roligare sätt att starta sin semester på än i långa köer.

Från Orly kan du välja att ta buss, taxi eller tåg. Du kan också åka med lokalbussen men det är enbart smart om du vet att du ska till en adress i närheten av flygplatsen. Du köper din biljett från transportdisken inne i flygplatsen eller via någon av automaterna för biljetter.

Tänk dock på att det ofta blir köer då flera plan anländer samtidigt och att det istället kan vara en ide’ att boka Welcome Pickups där du då blir hämtad direkt inne i ankomsthallen och din engelsktalande chaufför kör dig till ditt hotell. Självklart väntar de in dig om ditt flyg skulle bli försenat, du slipper alltså riskera att stå utan transport när du äntligen kommer fram. Skulle din resa av någon anledning bli inställd kan du dessutom alltid avboka din transfer helt kostnadsfritt upp till 48 timmar i förväg.

Att åka tåg kostar cirka 90 svenska kronor, taxi ligger på ungefär 400 kronor beroende på vart i Paris du vill åka till och för bussen betalar du ungefär 80 kronor. Detta kan tyckas lockande vid första anblick men med tanke på risken för trafik, köer och andra förseningar är det inte alltid den bästa starten på din resa, speciellt om du bara har ett begränsat antal dagar i en av världens mest besökta huvudstäder.

Beauvais Aeroport Paris

Har du för avsikt att resa till Paris med lågprisbolag så som exempelvis Sterling och Ryanair kommer du förmodligen att landa på flygplatsen Beauvais. Denna ligger belägen cirka 75 kilometer norr om Paris. För att ta dig vidare till stadens centrum från Beauvais flygplats kan du hyra bil, hoppa på bussen eller välja taxi.

Det finns även shuttle som du kan boka i förväg. Härifrån får du räkna med en längre resväg in till Paris – uppemot två timmar dröjer färden. Sedan ska du naturligtvis räkna med den tid det tar att ta dig till ditt hotell från platsen där bussen stannar. Vanligtvis går det utmärkt att ta metron därifrån eftersom det är i centrum av Paris.

Kostnaden för att åka buss från Beauvais-flygplatsen ligger på cirka 175 kronor för en vuxen. För din tågbiljett betalar du cirka 100 kronor för en enkel resa. Taxi kostar långt mer och du hamnar med stor sannolikhet på en slutnota på åtminstone 1000 kronor. Se alltid till att du väljer ett bolag som är licenserat för att försäkra dig om att du får en trygg resa. Detta vet du genom att taxin har en skylt utanför med ett giltigt licensnummer samt en fungerande taxameter.

För att undvika tråkiga väntetider kan du med fördel istället välja Welcome Pickups. Då glider du lätt förbi de andra väntande passagerarna och följer din chaufför ut till den väntande bilen. På vägen kan ni tala om vad som finns att se i Paris och innan du vet ordet av släpps du med ett leende av vid dörren till ditt hotell.

Detta är ett smidigt sätt att ta sig från flygplatsen och spar dig dessutom massor av tid som du istället kan lägga på att ha roligt och njuta av din semester.

Sammanfattning

Paris är en av världens mest kända städer och varje år besöker miljontals turister staden. Det finns därför utmärkta möjligheter att flyga in till Paris från hela världen och oavsett vilken flygplats du anländer till så kan du lätt ta dig in till de centrala delarna av staden. Samtidigt är det tydligt att det mest kostnadseffektiva och trevliga alternativet är att välja Welcome Pickups för din resa och den allra bästa början på din vistelse i Paris.

Då kommer du avslappnad och med ett leende på läpparna fram till ditt hotell, redo att börja äventyret på allvar. I Paris finns det trots allt alltid något nytt att upptäcka, oavsett om du är där för första gången eller har varit där många gånger förut.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar