• Meny
  • Meny

Transport från Charles de Gaulle till Paris centrum

När du flyger till Paris kommer du att landa på Charles De Gaulle som är en av de största flygplatserna i Frankrike. Namnet kommer från den franske generalen och tidigare presidenten Charles de Gaulle och när du kommer hit befinner du dig ungefär 25 km nordost om Paris.

Flygplatsen Charles de Gaulle består av tre terminaler som hanterar utrikes- och inrikesflygningar. För att du ska ta dig mellan de olika terminalerna finns det flygbussar som du åker med gratis. Men när du väl har landat och ska ta dig in till Paris centrum finns det olika alternativ du kan välja mellan. Visserligen finns det möjlighet att hyra bilar via olika företag så som exempelvis Avis, Budget och Hertz men om du ska stanna i Paris är det i princip onödigt då det finns tunnelbana, bussar och RER.

Charles de Gaulle Airport Pickup

Gillar du bekväm transport och smidiga resor från flygplatsen? Då är en airport transfer som Welcome Pickups det perfekta valet för dig. Detta betyder att du bokar en privat transfer med en chaufför som väntar på dig direkt i ankomsthallen och sedan tar dig till ditt hotell.

Med flera sådana företag där du kan boka dina biljetter kan det vara svårt att veta vilket man ska välja. Fördelen med att boka hos just Welcome Pickups är att din chaufför är engelsktalande, att du kan få kundservice under alla dygnets timmar och till och med kan avboka din transfer upp till 48 timmar i förväg. Har du barn kommer bilen med baby- eller barnstol helt gratis och skulle flyget bli försenat anpassar de sin upphämtning på flygplatsen efter detta. Detta är en sådan unik service som gör att din resa startar på bästa sätt. Beställ transport här.

Taxi från Charles de Gaulle till Paris

Det finns självklart även möjlighet att ta taxi från flygplatsen till huvudstadens centrum. Liksom vid bussresan avgör trafiken hur lång tid resan tar. Vanligtvis rör det sig om mellan 45 minuter och upp till en timme även här. Trafiken i Paris kan variera och du bör därför planera för att det kan ta längre tid än du kanske först trott att det skulle göra.

Taxi Paris

Det är viktigt att du väljer en licenserad taxi för din resa som stora och officiella Taxi Paris. Då slipper du riskera att bli lurad på dina pengar. Du vet att taxin är licenserad om den har en skylt med ett licensnummer utanpå taxin, den har en fungerande taxameter samt en korrekt taxiskylt ovanpå taket på själva bilen.

Du kan räkna med att få betala cirka 250 kronor för resan med taxi, förutsatt att du ska till de centrala delarna av staden. Om resan bär av till de södra delarna får du istället räkna med att betala upp till 600 kronor för din tur. Det är inte dumt att bestämma redan innan hur ni ska transportera er in till centrum om ni till exempel vill boka en taxi i förväg. Då slipper ni trots allt vänta i en lång kö av andra resenärer som också valt taxi för sin transport.

Förortstaxi

Utöver Taxi Paris finns även taxiföretag som fokuserar på att köra mer lokalt till olika förorter. Välj denna sorts taxi om du inte är på väg in till centrum. Kolla för säkerhets skull med chauffören för att försäkra dig om att du väljer rätt.

Buss från Charles de Gaulle till Paris

Många passagerare väljer per automatik att ta bussen in till Paris. Bussarna avgår från samtliga terminaler och så länge de kommit innanför grindarna för allmän trafik från CDG kan du räkna med att de har licens för att köra passagerare in till stadens centrum.

Le Bus Direct

Denna buss tar dig till Paris Eiffeltornet och är perfekt om du bor på hotell i närheten. Resan tar cirka 45 minuter men kan ta något längre om trafiken är intensiv. Kostnaden
ligger på mellan 150 och 180 kronor beroende på vilken typ av biljett du köper. Bussarna avgår var 20:e minut från samtliga terminaler.

Air France Airport Shuttle

Stoppen blir vid Porte Maillot-Metro station, Palais de Congres och Place Charles de Gaulle Etoile. Om du vill ta bussen avgår den ungefär var 20:e minut från flygplatsen. Priset för en enkelbiljett vuxen är cirka 180 kronor.

RoissyBus

Detta bussbolag tar dig till Opera och för detta betalar du ungefär 125 kronor för en enkelbiljett. Bussarna avgår en gång i timmen men är alltså något billigare än de andra alternativen. RoissyBus avgår endast från huvudterminalen på Charles de Gaulle-flygplatsen.

Lokalbuss 350 och 351

För dig som inte har bråttom kan du med fördel välja lokalbuss istället. Detta är dock endast smart om du exempelvis ska åka till en specifik förort eller adress som bussen passerar. En biljett på lokalbussen kostar cirka 60 kronor.

Att ta buss från CDG kan ta allt mellan 45 minuter och 90 minuter beroende på hur trafiken ser ut. Ta därför med detta i beräkningen innan du bestämmer dig för om detta är ditt val av transport eller inte.

Tåg från Charles de Gaulle till Paris

För att transportera dig in till Paris centrum från Charles de Gaulle är det både enkelt och smidigt att välja tåget. CDG är nämligen ansluten till nätet med pendeltåg (RER) och höghastighetståget TGV. Räkna dock med att det kan vara mycket folk och att du i värsta fall måste stå upp.

RER

Från CDG tar du enkelt RER B för att enkelt ta dig in till centrala Paris. Räkna med att tågen stannar vid relativt många stopp, håller du utkik kan du dock se redan innan du stiger på tåget om det är ett som går lite snabbare eller långsammare. RER-tågen lämnar Charles de Gaulle cirka tre till fyra gånger i timmen så du behöver inte oroa dig över att behöva vänta om du missar ett. Kostnaden för en vuxenbiljett ligger på cirka 100 kronor och för en barnbiljett betalar du cirka 70 kronor. Restiden mer RER ligger på mellan trettio och fyrtio minuter beroende på hur ofta tåget stannar.

TGV

Höghastighetstågen är ett perfekt val för dig som vill ha en något snabbare transport in till Paris. Här får du dock räkna med att betala några euro extra eftersom du slipper alla stopp vid pendeltågsstationer. Höghastighetståg passerar Charles de Gaulle cirka en gång i timmen. En enkelbiljett med höghastighetstågen kostar ungefär 120 kronor för en vuxen. Med höghastighetståget når du centrum på ungefär tjugo minuter.

Sammanfattning

Eftersom personalen på flygplatsen handskas med resenärer varje dag som ska till Paris centrum kommer de att vara beredda på att kunna hjälpa er med transporten och köp av era biljetter. Detta kräver dock att du ställer dig i kö för att vänta på din tur att få hjälp.

Vill du istället resa smidigt och lätt, utan dryga väntetider så är Welcome Pickups det bästa valet för dig, oavsett om du ska njuta av Paris tillsammans med din familj, dina vänner eller kanske på egen hand. Tryggt, säkert och direkt till ditt hotell. Mer tid att upptäcka allt skoj som Paris har att erbjuda. Beställ transport här.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *