• Meny
  • Meny

Hyra lägenhet i Paris

Om du ska besöka den franska huvudstaden under en längre period än en helg kan det vara värt att kika närmare på om du ska hyra en lägenhet istället för att spendera nätterna på hotell. För de hotell som finns centrum och runt omkring är inte sällan relativt dyra om du ska stanna under till exempel en vecka eller längre.

Airbnb

I dag finns det möjlighet att välja boendealternativet Airbnb som i princip innebär att du hyr en lägenhet eller ett rum av en parisare. Numera finns det flera olika hemsidor som erbjuder den här typen av bokningar och då får du även se bilder på boendet, du får information om vad det kostar per natt och vem det är som hyr ut.

Ett smart alternativ om du vill bo i en lägenhet under tiden du besöker Paris! Hur stor lägenheten här, vilket område den ligger i och så vidare avgör givetvis hur mycket det kommer att kosta. Men ett tips är så klart att inte välja första bästa alternativ. Ta lite tid och hitta något som verkligen skulle passa dig!

Olika stadsdelar

När du ska hyra en lägenhet i Paris kan det vara bra att klura på vad du vill få ut av din vistelse – vad vill du ha i närheten av ditt boende? Den franska huvudstaden är nämligen indelad i 20 olika distrikt. Det första är hjärtat av staden och därefter går det utåt från stadskärnan.

Är det exempelvis kulturella upplevelse du vill komma åt kan du med fördel försöka hyra en lägenhet i centrum. Det vill säga, första, andra, tredje och fjärde distriktet.

Här återfinns bland annat Louvren, Les Halles och Palais Royal. I det tredje och fjärde distriktet kommer du att hamna i den stadsdel som kallas för Le Marais där du bland annat kan njuta av shopping, barhäng och avnjuta god mat på olika restauranger.

Om du hyr lägenhet i det femte distriktet hamnar du i de så kallade latinska kvarteren där studenterna hänger på de olika kaféerna och barerna. Här ryms även små butiker med allt möjligt. Är du mer bohemiskt och konstnärligt lagd ska du förmodligen kika på alternativ i det sjätte distriktet, St. Germain. Dock är detta ett väldigt dyrt område i allmänhet.

Kommer du vidare utåt till sjätte och åttonde distrikten kommer du bland annat att närma dig Paris siluett Eiffeltornet liksom det berömda museet Musée d’Orsay samt den ytterst populära shoppingavenyn Champs Elysée. Likaså dessa områden är dyra att bo i – men minst värda ett besök!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *