• Meny
  • Meny

Njut av franska specialiteter i Paris

Under din resa till den franska huvudstaden finns det minst sagt en hel del shoppingmöjligheter som väntar. Med tanke på att detta är en riktig modemetropol finns det självklart flera olika saker du bör passa på att köpa under resan.

När du befinner dig i Paris kan det vara både spännande och rolig att hoppa över de stora världskedjorna för att ta tillfället i akt och verkligen spana in vad huvudstaden har att erbjuda. Här finns det inte bara mode, konstverk och antikviteter att shoppa. Även det franska köket med alla dess delikatesser är värda att utforskas.

Smaka på delikatesser

Det franska köket är ett berömt sådant och det sägs till och med att det ligger till grund för hur det västerländska köket ser ut i dag. Runt om i Paris finns det mängder med läckerheter att prova på. Bakelser i alla möjliga söta former och smaker bör avnjutas på olika kaféer liksom en smarrig baguette, franska ostar och en croissant till frukost. Icke att förglömma är att du kan se fram emot franska röda viner till middagarna. Och varför inte prova det utomordentligt utsöka franska och färgglada bakverket makron under resan?

Modeplagg

Förutom att äta och dricka gott under ditt besök i Paris har du även chansen att titta in i några av världens mest berömda modehus. För vem har inte hört talas om fransk haute couture á la bland annat Christian Dior, Yves Saint Laurent, Louis Vuitton, Chanel och Hermès? Har du tillräckligt med pengar i reskassan är det nästintill ett måste att shoppa något av modehusens plagg!

I Paris kan du också strosa i andra shoppingdistrikt med mindre butiker där det säljs franskt mode till mer överkomliga priser. Dessutom har du möjlighet att promenera på marknaderna som arrangeras under utvalda veckodagar då du kan fynda fina souvenirer att ta med dig hem.

Fransk parfym

Parfym är också någonting alldeles särskilt i Frankrike och vid en visit i Paris bör du få med dig någonting väldoftande vid hemresan. Frankrike är nämligen mer eller mindre fortfarande centrum när det gäller parfym och parfymtillverkning i dag. Parfymen har en lång historia bakom sig och om du är väldigt intresserad kan du också passa på att besöka Musée du Parfum!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *