• Meny
  • Meny

Upptäck shoppingdistrikten i Paris

Alla modelejon i världen drömmer förmodligen om att resa till den franska huvudstaden. Detta är en riktig modehuvudstad där du har chansen att shoppa allt från haute couture från de berömda modehusen till mer plånboksvänliga chica alternativ.

I Paris kan du shoppa loss tills du inte längre orkar bära dina kassar. Om vädret tillåter finns det flera olika kända gator du kan strosa längs oavsett om du vill fönstershoppa eller spendera reskassan. Självklart erbjuds inte enbart kläder. Här kan du också shoppa inredning, delikatesser, antikviteter och konst.

Champs Élysées

Den berömda avenyn Chams Élysées är ett av de mest populära shoppingdistrikten i Paris. Här kan du promenera och hitta allt från exklusiva butiker som andas lyx och flärd liksom att du kan hitta butiker från olika kedjor med billigare prislappar. Det finns även en rad olika restauranger och kaféer som passar bra för en välbehövlig mat- eller fikapaus.

Olika shoppingkvarter

Även om Champs Élysées är en riktig paradgata som bör besökas finns det så klart många fler gator och kvarter som bör utforskas. Om du exempelvis vill roa dig med att titta in i olika små butiker med unika varor är Marais-kvarteren väl värt ett stopp på vägen. Utbudet inkluderar allt från mode till inredning och mysiga kaféer.
Håller du dig till Saint Germain des Prés kan du också shoppa mode av kvalitet till mer överkomliga priser liksom om du besöker Rue Rochechouart. Fler olika shoppingdistrikt som är värda att besöka är exempelvis Rue de Rennes, Rue Bonaparte och Rue de Passy.

Retro och antikt

Om du tycker om second hand-shopping och vill fynda allt från sköna retrokläder till gamla böcker och andra prylar ska du ta dig till 64 Rue de Tiquetonne. Här finns bland annat den berömda vintagebutiken Kiliwatch. Är det antikhandlare du vill besöka kan du bland annat ta dig till La Maison Roy och Cuisinophilie. Men det vimlar mer eller mindre av antikhandlare i Paris så det finns många fler än så att utforska.

Haute couture

Oavsett om plånboken tillåter eller om du bara fascineras av haute couture kan du bege dig till exempelvis Avenue Montaigne och Rue Faubourg Saint-Honoré där världskända modehus finns på plats. Här hittar du bland annat Chanel, Lanvin, Givenchy Gucci, Dior, Versace. Utöver detta finns det så klart ännu mer shopping att upptäcka under tiden du befinner dig i den franska huvudstaden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *